[]

Arabada yaşanır mı (tatilde)

Arabada yaşayarak türkiyeyi gezsem, başıma en kötü neler gelebilir? Amaç konaklamaya para vermemek. Yine yemekleri falan en güzel yerlerde yiyorum. Çok apış arası kokunca gidip bi gece otelde kalabiliyorum falan.




 
hayatimda 2-3 kere arabada uyudum. basina kotu bir sey gelmez muhtemelen ama hic konforlu bir sey degil.

gece sicak/soguk olacak, her yerin tutulacak, rahat uyuyamayacaksin vs vs. konfor sifir olur. onun yerine yanina cadir-mat al. cadir daha konforlu olur.
  • fakyoras  (22.03.24 17:12:26 ~ 17:12:41) 
1-2 gece idare edilebilir fakat sürekli olarak kalınacak bir şey değil. onun yerine çadır tercih edebilirsin.


  • telliahmet  (22.03.24 17:31:14) 
Güvenlik olarak bişey olmaz. Benzinliklerde kalabilirsin. Ama senin düşündüğün gibi olmaz. Bir kaç gün kalmak zorunda kaldım arabada. Bir yerden sonra uyuyamamaya başlıyorsun. Tuvaleti, yemeği, sıcak bir şeyler içmeyi, elbise değiştirmeyi, banyoyu filan bir kenara koyuyorum.


  • etna  (22.03.24 17:33:32) 
rezillik bence cunku benzinlikci kovabilir, jandarma gelebilir vs. hani aile olarak karavan-minivan tarzi falan olsa neyse da tek adam normal arabada dikkat ceker. bir de sirf ciks yerlerde yemek yemek icin kirsalda benzinlikci tuvaletinde dis fircalamak, tuvalet kagidiyla gezinmek falan uff bana gore degil. bir de bunu yazin yapiyorsan dus almadan apis aranin kokmasi cok uzun surmeyecek. yani gittigin mekanda kokarsin baskalarina.


  • hot potato  (22.03.24 17:41:18 ~ 17:42:11) 
  • Mirket  (22.03.24 18:10:18) 
hiçbir şey olmaz, hatta harika bir deneyim olur. ama uyuma/yaşama işini arabayla sınırlandırmaya gerek yok. madem araba var, rahat bir mat, hatta abartıyorum katlanır güzel bir sünger -yatak efekti verecek-, çadır, kamp ocağı, araç olduğu için yük taşımanın sorun olmayacağı hayat kolaylaştırıcı bütün kamp malzemeleri (ihtiyaç duyulan hemen her şey 3-5 günlük konaklama parasına çözülür); bütün bunlarla dere tepe gezilir. yaptım zamanında. şehir yaşantısına göre çok daha az tüketip fit kalmıştım. ara sıra ev konforu özlenince de ucuz bir pansiyon ile bu sorun çözülür. ki ben hatırladığım kadarıyla sadece 1 ya da 2 gün ihtiyaç duymuştum buna, gezilecek yerlere ve mevsime bağlı olarak duş alacak yerler buluyorsun. büyük bir talihsizlik olmaz ise insan yoldayken her şeye çözüm buluyor, talepler minimum olunca hayattan aldığın keyif maksimuma çıkıyor.

dn: kalkıp bütün büyükşehir merkezlerini bu şekilde gezip şehir merkezlerinde kalacağım dersen neler olur bilemiyorum. benim güzergahım şehir merkezlerine ucundan bir uğrayıp doğal alanlara geçmeli idi.
  • helios  (23.03.24 01:57:03) 
arabayla ülkeyi gezmek yakıt ve diğer ulşım masraflarını düşününce epey pahalıya gelen bir macera. bu kadar masrafı göze alan birisinin belki de en ihtiyacı olan sağlıklı ve dinç kalabilmeyi sağlayan iyi uyku ve iyi dinlenmeyi es geçmesine anlam veremedim. herkesin tatil anlayışı farklıdır elbette ben yemeği en güzel yerde yemezdim. o bölgenin en popüler yemeğini tatmak isterdim ama bunun dışında konserve, hazır yiyecek veya kendim hazırladığım yemekler beni idare ederdi. pahalı yemek yerine ucuz hostel veya pansiyona param kalırdı.

arabada kalmak araç modeline göre biraz değişse de kışın soğuktan yazın sıcaktan uyuyamazsınız. ayrıca her yerde arabada yatacak bir yer bulamayabilirsiniz. bekçi, polis veya meraklı vatandaşlar işinizi zorlaştırır. son olarak sizin ilacınız araç üstü çadır aslında. fiyatları pahalansa da belki ikinci el ucuz bir model bulabilirsiniz.
  • jepa  (23.03.24 02:48:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.