[]

Seçim sonrası kiralar nasıl olur?

Selam dostlar. Kentsel dönüşüm nedeniyle birkaç aya evden çıkmam gerekecek (en azından süreç başlayacak).

Sorum şu, maddi açıdan düşününce şimdiden çıkmam benim için iyi olur mu, yoksa beklemem mi daha iyi olur? Faiz artışı ev araba vs alımını zorlaştıracak gibi, bu da ister istemez minör de olsa düşüşe sebep olacak gibi görünüyor. Sizce kira fiyatları da bundan etkilenir mi?

Şahsi fikirlerinizin yanı sıra uzman dostlarım da yanıtlarsa sevinirim. Teşekkürler.

 
kiralar enflasyonist dönemlerde sürekli yükselir.
erken tutarak avantaj sağlayabilirsiniz.
yerinizde olsam evde kalırken yapacağım ödeme ile yeni eve yapacağım ödeme arasındaki farkı tespit edip fayda/maliyet hesabı yapardım.

mevcut evinizde kalıp örneğin 4K az ödeyecekseniz ama seçimden sonra aylık 4K fazla ödeyeceğiniz bir duruma gelecekseniz bugünden taşınmak mantıklı olacaktır.
  • mhm  (21.03.24 16:16:33) 
TL bazında artacaktır.

+ Piyasadaki kiralık evler gittikçe azalıyor, en azından benim oturduğum çevrede gözlemim bu.

İmkan varsa, seçimden önce tutun. Dolar vs. yükselmeye başlayınca, ev sahipleri de fiyata dokunur.


NOT: Yatırım tavsiyesi değildir!


.
  • kartallar yuksek ucar  (21.03.24 17:11:24 ~ 17:11:45) 
kafana yatan kirası felan daire var sa hemen tut. Yoksa pişman olursun.


  • jamswety  (21.03.24 17:46:48) 
Kira ücretlerinin düşmesi için talebin düşmesi veya arz fazlası oluşması lazım fakat ikiside yok kiralar artmaya devam edecek zaten kiraların düşmesi istisnai ve geçici bir durumdur imkanınız varsa ev alın şu dönem ev almak için fırsat zamanı bir kaç sene sonra bugün parası olup da ev almayanlar çok pişman olacak


  • doharkoman  (22.03.24 14:30:42) 
Bu arada kiralarda %25 artış sınırı temmuz ayında kaldırılabilir bu durum kira ücretlerinin daha hızlı yükselmesine sebep olabilir


  • doharkoman  (22.03.24 14:32:17) 
Kiraların düşmesi için şu an hiçbir sebep yok. %25 zırvasının bitmesi, yeni kiralanacak evlerdeki kiralardaki artışın düşmesini sağlayacak. Yani enflasyon ile olması gereken yere yaklaşmaya başlayacak evler. Bu da azalarak artış (ya da bu durumda enflasyona yaklaşarak artış) demek, düşüş demek değil.


  • nawar  (22.03.24 14:39:20 ~ 14:40:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.