[]

memuriyetten istifa edil hollandaya gitmek

hollanda'da öğretmenlik denkliğim var. kendi çabalarımla ulaştığım A2 seviye hollandacam da var. 10 yıllık memurum. sizce memuriyeti yakıp hollandaya öğretmenlik yapmaya gidilir mi? değer mi? her şeyiyle oradaki sistemin hayranıyım. ancak hollandanın sağlık sisteminin kötü olması beni tedirgin ediyor. bir akrabam orda ihmal sonucu hastanede vefat etti. ailesi doktorlara dava açtı vs. bir de bir ülkede "yabancı" olma hissiyle başedebilir miyim emin olamıyorum. fikirlerinizi merak ediyorum.




 
*edip


  • feldspar  (20.03.24 16:53:06) 
ekleme: öğretmenlik için B2 seviye dil isteniyor. ona ulaşmama en az 2 yıl var.


  • feldspar  (20.03.24 16:54:53) 
yas kac, coluk cocuk var mi?
plan ne? orada isin hazir mi yoksa dil kursuna gidip birikimlerini mi harcayacaksin?

  • robert bosch  (20.03.24 16:56:53) 
"sizce memuriyeti yakıp hollandaya öğretmenlik yapmaya gidilir mi?"

denklik var diye gidince orada ogretmen olarak is bulabileceginin garantisi var mi? bazen bati ulkelerinde (hollanda'yi bilmiyorum, genelliyorum o yuzden) kendi yerli gencleri ogretmen olmak isteyip is bulamiyor. turkiye'den yeni gelmis dil bilmeyen ogretmen adayina ekmek cikmasi zor sanki.

bir de vatandaslik, calisma izni falan bahsedilmemis.

yabanci olma hissi turkiye asiri icine donuk bir ulke oldugu icin bircok kisinin kafasina taktigi bir sey. acikcasi onu bile asamazsan hayat zor.

son olarak memurluktan istifa etmeye gerek var mi direkt? ben sanki izin alinabiliyor, istersen geri donulebiliyor diye biliyorum.
  • hot potato  (20.03.24 17:11:13 ~ 17:28:29) 
onun yerine ucretsiz izin alin uzun sureli. ancak halihazirda calisma izniniz yoksa gerek bile yok gitmeye.


  • songforsomeone  (20.03.24 17:21:47) 
Öğretmenlerin yurtdışı sınavı oluyordu hâlâ var mı bilmiyorum ama ona bakabilirsiniz? Dil şartı gereken ülkelerde kazanmak daha kolay diye biliyorum giren daha az olduğu için hele hollandaca gibi spesifik bir dil için. Yurtdışındaki Türk öğrenciler için meb burdan öğretmen gönderiyor ve hem orda hem burda maaş alınıyor diye hatırlıyorum. Birkaç yıl öyle çalışıp duruma göre istifa edip orda kalıcı olabilirsiniz.

Şimdi baktım 3 Şubat'ta olmuş bu sene. En azından seneye kadar hem hollandacanızı ilerletip hem de bu sınava çalışabilirsiniz belki. Benim bir arkadaşım çocukluğunu Fransa'da geçirmişti babası orda öğretmenlik yapmış 5 yıl kadar sanırım.
  • nundu  (20.03.24 17:52:04) 
eger is buluyorsan sak diye gidilir, ama yok is bulabilmene de iki sene varsa gidilmez. bu iki senede türkiye'de kalip felemenkceni ilerlet. is bulup git.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (20.03.24 17:54:50) 
Değer mi? Ne açıdan değer mi? Ne istediğinizi kendinizde bilmiyorsunuz sanırım. Gurbette sağlık çok önemlidir bunu göz önünde bulundurun hatta en önemli mesele bu bence. Bati Avrupa sadece sistem, planlılık ve düzen açısından avantajlı bence bunun haricinde gerek ekonomik olarak gerek rahatlık ve yaşam olarak Türkiye hiçbir yere değişilmez.


  • doharkoman  (20.03.24 17:59:18) 
Bu arada kendi ülkenizde birinci sınıfsınız Avrupa'da ne yaparsanız yapın üçüncü sınıf olarak kalacaksınız ırkçılık ve İslam düşmanlığıda çabası.


  • doharkoman  (20.03.24 18:01:38) 
tabi değer de sen buradan tahta bavulunu alıp gidecekmişsin gibi duruyor. diploma denkliği iş bulmana yardımcı olmaz. belki gidemezsin bile. önce iş meselesini ve dil öğrenmeyi hallet


  • paintov  (20.03.24 19:17:26) 
bence bir ogretmenin yasadigin ulkenin dilini iyi bilmemesi cok buyuk handikap, o yuzden kolay kolay ogretmenlik yapabileceginizi sanmiyorum. Buyuk ihtimal sifirdan baslamaniz lazim, baska bir meslek ile.

saglik sistemi gelismis ulkelerde sikintili, duzgun doktora ulasmak guc ne cikarsa bahtina, ameliyatlarda ciddi siralar olabiliryor. Saglik hakkinda endiseli iseniz tavsiyem turkiye'de ozel sigorta yaptirmaniz.

"her şeyiyle oradaki sistemin hayranıyım" - bir yerde uzun sureli (min. 5 sene) yasamadan once boyle cumleler kurmak buyuk hayal kirikligina sebep olur, dikkat.
  • cooperr  (20.03.24 20:09:26) 
gitmeme nedenlerinizden bazilari son derece bireysel, dolayisiyla cevap vermek mumkun degil. yani bir ulkede yabanci olma hissiyle basa cikip cikamaz misiniz bilemeyiz. once is ve dil halledilmeli +1. aslinda is bulmadiginiz surece zaten gidemezsiniz. ne yapacaksiniz? turist vizesiyle gidip is mi bulacaksiniz? bunlar cok uzun isler. saglik sistemi bildigim kadariyla cok kotu degil, ama bu kotu durumlara denk gelmiyorsunuz demek de degil.


  • Sour  (20.03.24 21:09:19) 
A2 B2 sınıflandırmasıyla yola çıkarsan çok pişman olursun. Hedefin ana dil seviyesi olmalı.


  • dissendium  (20.03.24 22:32:08) 
Elinde somut bir sey yok. Tr'de ogretmenlerin cogu kagit isini tamamlayip denklik alir.

Senin lisans alman gerek. Lisans icin dil sinavini gecmen gerek. (Sertifika degil. Sinav gerekiyor) Hollandalilara Hollandaca ogretmek icin ciddi derecede dil becerisine sahip olman gerekir. Dutch anne babayla, cocugun doktoruyla, cougun ogrenme guclugu hakkinda toplanti yaptigini falan dusun...

Is teklifi alman gerek. Is teklifi almak icin okuldakilerin seni tanimasi gerek.Bunun icin yillarca yedek ogretmenlik yapman gerek...

Is teklifi aldiginda isveren senin pozisyonun neden bir Dutch ya da EU vatandasi tarafindan doldurulamadigini kanitlamasi gerek...
  • thetruenorthstrongandfree  (21.03.24 06:20:50 ~ 06:29:28) 
Öğretmenlik başka ülkede iş bulma ihtimali en düşük mesleklerden biri. Genelde öğretmen yardımcılığı yapıyorlar. Bu bile çok zor.


  • ferenc  (21.03.24 06:59:14 ~ 06:59:26) 
Degmez.
Bir kere Avrupa'da öğretmen olmak o kadar güzel bir şey değil. Arkadaşım öğretmen ve baldiz da ogretmenlik yapmayi istemeyip düz devlet memuru oldu. Öğretmenlik harbiden zor, hele bir de dili konusmadan.
Buna ek olarak bu tarz mesleklerde is bulmak her zaman zor.
Eğer is bulmasi kolay bir meslek olsa gidin derdim, görün. Ama sizde gereksiz risk.

Bir de yurtdışı herkese göre değil. Ben Fransa'da oldukça mutluyum ve hiçbir sıkıntım yok ama mutsuz olup dönen de vardır. Bu noktada gidip görmenin bile alınacak riske değmesi var.

Bu arada ben de soyleyeyim; Fransa'da çocuğumu yarım Fransızca konuşan türk hocaya ben de vermezdim. Bu bile aslında iş bulmanin ne kadar zorlu olacağını gösteriyor.

Bu arada yabanci gibi hissetme konusunda da ben her zaman sunu derim; kisi ne kadar asimile olursa ne kadar caba sarfederse o kadar çabuk geçiyor. Yok ben bayramini kutlamam, onlarin peynirini yemem, onlarin futbol takiminin maçını izlemem vs derse kişi zaten giremiyor kültüre. Kısacası kişinin kendisi bu sorunu aşmada en önemli nokta.
  • logisticsmanager  (21.03.24 09:59:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.