[]

5+1 ses sistemi sorunu

logitech x530 aldım. kabloların her birini rengine taktım. lakin hepsinden bir türlü ses çıkaramadım. sadece büyük kolon ve üzerinde ses açma kapama düğmesi olan kolondan ses geliyor. yani bi subwoofer bir de ön sağ speaker'dan ses geliyor.
ne kadar ses ayarı varsa bir ekranda topladım. ekte.
ek: k-lite codec pack yüklü, ac3 ve mkv dosyaları ile de denedim olmadı.
ek2: gigabyte ga-ma785gt-ud3h anakart ve onun onboard ses kartını kullanıyorum
ek3: img85.imageshack.us
ek4: kutunun içinden kibrit kutusu büyüklüğünde bir tarafı 3 diğer tarafı iki girişli bi zamazingo çıktı. o fazla kaldı elimde. ama benim anakart cillop gibi, böyle şeylere ihtiyaç duymaması lazım. niye ki :(

 
o kibrit kutusu konsollar veya rca girişi kullanan cihazlar için sanırım kaale alma.

anakartının programında test olması lazım onunla bir dene hoparlörlerden ses geliyor mu diye.

geliyorsa sorun kullandığın playerdadır. mesela ben cyberlink dvd dışında hiç bir program ile 5.1 izleyemiyordum. k-litedan sonra playerin içinden de ayar yapman lazım. ona bir bak.

bir de alabiliyorsan bi tane creative audigy value ses kartı al çok değiştiriyor film ve oyunlarda...
  • espandon  (07.07.10 01:07:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.