[]

ligden çekilme

fenerbahçe ligden neden çekilmeyi düşünüyor?trabzonspor maçı olayları ile ligden çekilmenin alakası tam olarak ne acaba?




 
Ben de anlamadim


  • camussar  (19.03.24 21:40:14) 
birkaç teori var.

ilki ali koç uç başkanlığı bitiyor. bırakmak istemediği için böyle kızıştırarak ortamı koltukta kalmak istediği yönünde. ligden çekilirse benim başkanlığımda çekildik diyerek kulubun başında kalacağını söyledi zaten. böylelikle birkaç yıl daha kazanacağı ve seçimle tekrar kalmak istediği yönünde. nitekim ilk kez söylediğinde de camiadan ses geleceği ve üçüncü dönem kalmak istediği söylentisi mevcuttu.

ikincisi trabzon maçı olayları sonrası takımın alacağı cezalar. skandal açıklamalarla kazanamadığı söylenen bir psikolojik savaş olduğu ve sonrasında da bu olaylar sonrası alınacak cezalarla takımın şampiyonluğu kaybetmesi.

sonuncusu diğer takımlarca ağlaklık olarak nitelendirilen mevzu. bir grup kalıp savaşılmalıdır ne küme düşmesi diyor, bir grup da ali koç a inanıyor ve bu iyi bir ders olur çekilelim ligden diyor. kime ders olacağını inanın bende anlamadım.

bence ligden çekilmezler. daha önce de benzer blöfler gördük. ha oldu ki çekildiler, şahsen benim için iyi olur trt’den izlerim ben.
  • baldan kaymak  (19.03.24 21:55:29) 
Ali koç'un kaoslarından biri işte. Daha önce de dedi bunu.


  • ferenc  (19.03.24 21:59:51) 
ülke futbol tarihinin en büyük rezaleti yaşandı, 3-5 dk sonra herkes "osayiye ne ceza verilecek, mhy olta işareti yapmış, fenerbahçe neden sahada seviniyor" gibi beyinsizce şeyler söyleyerek neredeyse ts tribünü masum temiz, her haltı fb yaptırdı ya getirdiler.

başka ülkede olsa, trabzonun sahası 1-2 sene kapatılır, federasyon tepeden tırnağa istifaya zorlanır giderken, türkiye'de fanatizmden gözü kör olmuşlar yüzünden ee fb sahada kutlarsa şöyle böyle dediği için ali koçta çıktı eh yeter ulan her boka bizi suçlu görüyorsunuz ligden çekilelim görürsünüze getirdi konuyu.

arabistan mevzusunda da fb'lik bişey yokken erdoğana ve akp'lilere giden bilgi "ali koç oynansın istemedi, onun yüzünden uzadı süreç ve iptal oldu" konusuna getirdi. tüm bunlar birikince de o açıklama oldu.

bu sene hem fb hem gs ligde kayrılıyor çünkü başka takım yok ve ikisi rekabet edince reytingler artıyor. ancak gs'nin hükümet lobisi ve ts'nin kabine lobisi, bu kayrılmada fb'yi "sen rekabette kal ama fazla ileri gitme" ye getiriyor.

not: takım tutmayanspor
  • avatar is back  (19.03.24 22:54:22) 
bence oyuncular ceza almasın diye önünü almak istedi. yoksa tr'de böyle olaylar yaşanıyor. bjk-ankaragücü maçında aynısı yaşandı. futbolculara saldırılmadı ama bjk-gs maçında yaşandı. sahaya madde atıldı ertelensin deniyordu ama sulu derbi oynandı. sulu derbi üzerine maç yok heralde tr'de madde atma konusunda. şenol güneşin kafasına dikiş atıldı. gs maçında rakı şişesi attılar. ankg başkanı hakem dövdü, ts taraftarı hakem dövdü. ts fb maçında sahaya falçata atıldı. son gs bjk maçında yine madde attılar. iki gs oyuncusuna çarptı hatta. saysan belki yüz maç çıkar böyle.

tabi yaygın olması tasvip edilmesi, tepki verilmemesi anlamına gelmez. ali koç doğal olarak bir şeyler yapmak zorunda ama ligden çekilme ondan biri değil
  • paintov  (20.03.24 00:26:45) 
Klasik Fenerbahçe. Zamanında bjk tribünü sahaya inerken olayı melo başlattı diyen adamlar şu an tam bir hümanist.
Ne ilk defa ne son defa olan bir olay. Ama öyle oldu ki ilk defa oldu gibi davraniliyor.

Ha umarım çekilirler ve tff de gider. Buna ek olarak çekilince Fenerbahçeli yorumcular da gider. Şöyle sessiz sakin sürekli feto, x yılındaki sampiyonluklar konuşulmayan, Atatürk posterinden büyük RTE posteri atip sonra son kaleyim diye takılan takim olmayan sakin bir lig görürüz ama nerde o yürek.
  • logisticsmanager  (20.03.24 00:48:54) 
Olay cunku sacma sapan bir yere gitmeye basladi. FB biat etmedigi icin, bu goruntuyu vermedigi icin hedefte: twitter.com Onlar istiyor ki Binali icin destek isteyelim, Murat Kurum sanstir diyelim, boyuk dorkiye icin eved diyorum diye video cekip maymunluk yapalim. Arabistan olayi olur tum yandaslar Fb'ye saldirir. Bu olayda da GS lobisi ve yandas medya yine FB'yi suclu gosterdi. Yuzyilin skandallarindan biri yasanip, futbolcular linc edilebilirdi, birinin canina bir sey olsa tum dunyada ilk haber gecilip ulkemiz tum dunyaya rezil olacakti, ne barbarligimiz kalacakti, ne onurumuz, tum uluslararasi organizasyonlardan men edilip belki de hic bir yabanci gelmeyecekti on yillar boyunca bu ulkeye, ulan turist bile gelmezdi ulkeye. Ceza sahasinda yanici cisim var, top oynaniyor hala, yuzlerce madde yagiyor top oynaniyor hala. Bats golu atmasaydi bu macta FB yaristan kopmus olacakti gene. FB cekilsin bakalim kim futbol izliyor konusuyor bu ulkede. Fb'ye 3 kisilik mucadele eden rakip oyuncular bile, GS, BJK maclarinda bitse de gitsek, bu mac nerden cikti havasinda. Hocalar FB karsi macinda taca itiraz ederken ziplayip, agzindan kopukler sacarken, diger maclarda yedek kulubesinden cikmayip, uyukluyorlar. Siz hangi ligi izliyorsunuz? Bu ligin tek gercegi Fenerbahce.


  • freedonia  (20.03.24 01:05:46 ~ 01:37:34) 
Fb'ye Daum'lu 2004'den beri inanilmaz bir antipati, dusmanlik var. iktidar tarafinda. Cunku FB onlarin istedigi profilin tam tersi. Kadikoy, sekulerlik, chp secmeni, Ugur Dundar, Koc grubu, kaymak tabaka, elit, kulturlu kesim vs. Iktidarla taban tabana zit bir ekol var karsilarinda. www.youtube.com Muzeye teneke koymak icin digerleri gibi egilip, bukulmedigi icin de hedef tahtasinda.


  • neck_and_neck  (20.03.24 01:31:04) 
sadece taraftar profili değil. 2014 yılında yayımlanan ses kayıtlarına göre recep tayyip erdoğan fenerbahçe başkanlık seçimlerinde aziz yıldırım'ın karşısına mehmet ali aydınlar'ı koyuyor. tüm kulüp seçimlerinde bunu yapıyordu zaten: tr.wikipedia.org

kongre şimdiki gibi biat etmeyip aziz yıldırım yeniden seçilince artık tüm oyunu fenerbahçe'ye karşı kuruyor. mehmet büyükekşi, nihat özdemir, mehmet ali aydınlar, göksel gümüşdağ, dursun özbek, ahmet nur çebi vs vs hemen tüm başkanlar yetkililer baştan ayağa tayyip erdoğan tarafından atanıyor. beyefendi kimi işaret ederse o seçiliyor. bu zaten spor kulüplerine özel bir şey de değil, meslek odaları seçimlerinden sendika seçimlerine kadar tüm seçimlerde aşağı yukarı böyle.
www.odatv.com
  • ensar  (20.03.24 02:12:06 ~ 02:13:55) 
ligden çekilecekleri falan yok. çekilmeleri kanunen de mümkün değil zaten. futbolcuları ciddi ceza alacağı için bunun önünü almaya çalışıyorlar.

kimse ciddiye almayınca bu kez gazetecilere "ligden çekilirsek avrupa'da kazandığımız puanlar silinir" gibi abuk haberler yaptırıyorlar.
  • tantunisultansuleyman  (20.03.24 08:23:18) 
şu ana kadar 4-5 kez aynı ayağı yaptılar. geçen sene ali koç "ligden çekilme falan saçma sapan şeyler bunlar" diyordu. yani ne dedikleri belli değil, ne yaptıkları belli değil. yıllardır süren başarısızlığı taraftara nasıl unuttururuz taktiği bu. taraftar da yiyor maalesef. bakın hiç bir fb taraftarı neden 10 senedir şampiyon olamadığını sorgulamıyor, ali koç kahraman oluverdi iki günde :)
ligden falan çekilemezler. halka açık bir şirket, oraya buraya milyonlarca dolar borçları var. sponsorluk anlaşmaları var, kolay mı öyle çekilmek? ali koç diyor ki bir alt lige düşelim, geri çıkalım. iyi de alt ligi italya futbol federasyonu mu yönetiyor? yine aynı tff ile, aynı hakemlerle yola devam edicen. ayrıca FM mi oynuyon birader, takım alalım çıkalım inelim :) fantezi bunların hepsi. seçim öncesi iktidara göz dağı verme işi. yemezler. ama çok dua ediyorum, inşallah bu sefer ciddidir iş, gerçekten çekilirler diye. düşünsene tertemiz bir lig :) hadi inşallah...

  • mustafakesekci  (20.03.24 09:33:23) 
çekilmeyi düşünmüyor, tamamen oyuncuları ceza almasın diye tff'yi tehdit ediyor olay bundan ibaret. havlayan köpek ısırmaz derler ya, çekilecek olan takım çoktan çekilirdi, ama klasik fenerbahce her 2 senede 1 çekilme tehdidi yapar, alacağını alır ve geri çekilir.


  • monicapp  (20.03.24 10:33:14) 
fenerbahçe her sene şampiyonluk yarışından kopacağını anladığı an "ligden çekiliriz haaa", "dekoderler iptal haaa" diye yaygara koparır. sonunda da hiçbirini yapmaz ve yönetimleri 1 sene daha kazanır. böyle böyle taraftarlarını psikolojik olarak bitirmiş durumdalar. artık fenerbahçe başarılıysa "siz hepiniz biz tek" kafasına giriyorlar (10 senedir yapamıyor), başarısız olunca da suç hep dış minnaklar oluyor.

o yüzden boş martavallar. arkadaşların da dediği gibi cezaları hafifletmek için yapıyorlar.
  • ilgeru  (20.03.24 11:00:33) 
fener çekilince kimse ligi takip etmez kafası da çok güzel :) dünya fb etrafında dönüyor zannediyorlar ya, ona bitiyorum. sizin maçı sizden başka izleyen yok sayın minik kanaryalar. wifi şifresi gibi takımdan 6 gol yediğiniz maçın özetini izledim ama, yalan yok.
biz çekilirsek ülke puanı düşer > tamam, düşsün. çekilecekseniz size ne? biz razıyız.
yayın gelirleriniz düşer > tamam, düşsün, size ne?
küçük kulüpler batar > siz çekildikten sonra kim batarsa batsın, size ne?

Allah aşkına çekilin, sonuçlarına razıyız biz. Vallahi de razıyız, billahi de razıyız.
  • mustafakesekci  (20.03.24 11:47:23) 
ali koç'un küçük oyunları. fenerlilerin bunu her seferinde yiyerek ali koç'u ve feneri kahraman ilan etmeleri de üniversitelerin psikoloji/sosyoloji bölümlerinde tez konusu olmalı.


  • makarnavodka  (20.03.24 12:03:03) 
fener taraftarı algı konusunda bir numara gerçekten. aynı olaylar bjk ya da gs'nin başına gelse onlar suçlu olurdu. kendi oyuncuları taraftar dövünce kahraman ilan ettiler. aynı şekilde josef kendilerinde oynarken kahramandı, beşiktaş'a gelince tü kaka oldu:) cidden bu adamlar algıda bir numara.


  • nothing in my way  (20.03.24 12:34:07) 
Yıllardır Fenerbahçe düşmanı bir tutum var. Gerek Fetö ile gerek hükumet ile gerek de lobileri ile hiç yüzü kızarmadan, bunun tam tersi oluyormuş gibi algı oyunları yapıp mağdur edebiyatı yapanlar var. Fenerbahçe şampiyonluğa giderken otobüsü kurşunlanınca, Fenerbahçe'yi tehdit edenler var.

Bir de sadece düşük zekalıların ve fanatizmden kör olmuş kişilerin inandığı "Fenerbahçe'yi şampiyon yapacaklar" muhabbeti var. Birileri için dizayn ediliyor lig. O takımlar Avrupa'ya gittiklerinde Türk hakemleri ve kendilerine yatan Türk takımları olmayınca yani ittirilmediklerinde rezil oluyorlar. Hayır, sadece Galatasaray'dan söz etmiyorum. Trabzonspor şampiyon yapılıp Avrupa'ya gönderilince Kopenhag'a elendi, daha sonra Ferencvaroş maçında rezil oldu. Random isimli Sırp takımı ve Ferençvaroşlu grupta 6 maçta 3 puanı ancak topladı ve elendi. Elenince Konferans kupasındaki ilk turunda bir de Basel'e elendi. Başakşehir de şampiyon yapıldıktan sonra benzerini yaşadı.

Riyad sonrasında bile iki takım birlikte çekilmişken sadece Fenerbahçe ve Ali Koç'a saldırıldı. Bunlar aslında Aziz Yıldırım'ın taraftarı AKP'ye karşı kullanma iması ile siyasi olarak AKP-Hükümet çekişmesi ve 17'ye karşı tek sözleri yüzünden de destek bulamayıp algı oyunlarının ve Fenerbahçe düşmanlığının sonuçları.

Fenerbahçe aslında ligden çekilme muhabbetini yaptığı her sezonda serzeniş konusunda haklıydı. Gel gör ki bu tür şeyler güven, özveri ve tecrübe ister. O da Türkiye'de hiçbir kulüpte yok. O yüzden bunu söyleyip söyleyip eyleme dökmeyince böyle ergenlerin maskarası oluyorsun. Kulüp imajına da zarar veriyorsun.

Bir de mesela ligden çekilsen ne olacak? Türkiye hatasından ders alan ya da yaptıklarından pişman olanların ülkesi değil ki. 2 sene sonra tekrar gelsen arada 2 sene şampiyon yapılan başka birini görmüş olacaksın. Aynı kirli düzen devam edecek. Bence havuzdan bir şekilde çıkıp işin maddi boyutunda savaşını vermeli. Gel gör ki Halil Umut Meler'e düdük astıramayan yönetimden ben pek de duruş/başarı beklemiyorum. Ali Koç'un finansal yönetimi ve desteğinin hakkını kimse ödeyemez ama Fenerbahçe'nim haklarını savunmada sınıfta kalıyor.
  • nawar  (20.03.24 13:29:03) 
Yorumlari okumadan yaziyorum.Bu lig kirli bir lig. Sirf reyting ugruna FB ve GS hakemlerle yarista tutuluyor.Bu kir icinde ligde FB de kendi mantiginda avantaj elde etmeye calisiyor iste.Cekilme olmayacagi da bariz hak edenlerin hic bir zaman hak ettikleri cezalari almayacaklari da bariz.


  • turkuaz  (20.03.24 13:36:48) 
trabzonspor kapatılmalıdır.


  • alicandan  (20.03.24 16:47:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.