[]

aktarmacılık (?) işi yapmak güvenli ve yasal mı?

şimdi, yeni bir işe başladım ama açıkçası ne yaptığımı, niye yaptığımı bile bilmiyorum. bir de işi kendileri yapabilecek olan işverenlerim beni kullanarak kendilerini akladığını düşünmeye başladım, paranoyaklaştım. ortada yasadışı bir şey varsa ben bilmiyorum. şimdi bunlar çeşitli ürünlerden, elektronik aletlerden falan ödeme alıyor, bu ödemeler de benim banka hesaplarına yatıyor, ben bunları kriptoya çevirip (binance) onların kripto hesabına gönderiyorum. şimdi banka hesaplarımda da yüksek meblağ paralar düştüğü için sürekli teyitten arıyorlar beni, adresimi falan soruyorlar iyice korktum. biri aydınlatsın beni. belki bu işin bir ismi falan vardır, yaygındır, ben ismini bile koyamadım.




 
hocam sen napıyosun gözünü seveyim. derhal o hesapları falan kapat, o kişilerden de uzak dur.

sanmıyorum kabul edeceklerini ama sana gelen paraları, gönderen hesaba geri yollamayı teklif et.

durumun varsa parasıyla, yoksa da tanıdığın bir avukatla görüşüp bilgi al.
  • brkylmz  (19.03.24 14:26:27 ~ 14:28:09) 
Paranın neden geldiğini ve nereye gittiğini açıklayamayacağın bir iş(?) olmuş bu. Kendi hesabına neden alıyorsun? Madem bu bir iş şirketin hesabına gelseydi paralar. Sen de şirketten çevirip aktarırdın böylece. İmza attırıp şirketi de üstüne yaparak terfi aldığını da söylediler mi? :)

Bence önce bir avukat ile görüş, sonra da bağını kes.
  • nawar  (19.03.24 14:35:02) 
(bkz: dilan polat)


  • biryazgünü  (19.03.24 14:38:47) 
abi ciddi değilsin inşallah?

böyle bir iş yapılır mı? başın şimdiden büyük belada, bu kısmı bile zor temizlersin de bundan sonrasını ne yapacaksın asıl?
  • tchuck  (19.03.24 14:38:47) 
derhal avukat ile görüşün


  • bartholomew87  (19.03.24 14:43:29) 
abi bu kadar da olamaz :( hemen ayrılın ve avukatla görüşün.


  • summerjam0306  (19.03.24 15:12:38) 
yeni bir iş olduğuna nasıl ikna oldun. bildiğin hesabını kiralıyorsun. dolandırılanların muhatabı sensin şu anda. iyi temiz bi şey olsa kendi hesaplarından yaparlardı zaten


  • efruz  (19.03.24 15:15:38) 
yasal olmayan parayı senin hesaba aktarıyorlar. (tahminen çalıntı kredi kartı, dolandırıcı parası yada uyuşturucu parası bile olabilir.)


  • sizofren06  (19.03.24 15:28:41) 
hesaplarımın hepsini silmem gerek di mi? silmesem ne olur? silsem kurtulur muyum ki? Çok korkuyorum şuan ya


  • sassybossy  (19.03.24 15:41:18) 
Ne güvenliği, ne yasalı. Bu çok ciddi bir problem. Bir gün kapına terör örgütüne para aktarma şüphesiyle polis geldiğinde paketleyip götürürler seni. Dilan Polat hafif kalır.


  • dissendium  (19.03.24 16:16:45) 
Bu işin bir adı var, eldencilik. Avukatlar olarak tck 157-158 kapsamındaki suçlarda senin gibi arkadaşlarla sık karşılaşırız. Cuma günü patlatılan bir hesaptaki para, pazartesiye göre yerine göre 15 el değiştirmiş olur. Buradaki on beş hesaptan birisi de sensin. Suçun görünürdeki faillerinden birisin, parayı vuran da hizmet ettiğin baron. Genellikle de barona ulaşılamaz, ayak takımı cezalandırılıp geçilir.


  • yap desem yapmazsin he  (19.03.24 16:19:19) 
155'i ararın bile.

emniyete ihbar ettim kardeşim yapacak bir şey yok şu saatten sonra. iş birlikçi olman senin için hayırlı olur.

hizliresim.com
  • gabe h coud  (19.03.24 16:31:09 ~ 16:40:24) 
Net söylüyeyim süzme safsın. Yakinda hakkinda davalar açılır. Patron vs seni tanımaz.

Ortada şirket varsa onun hesapları da vardır ve muhasebecisi vs vergisi algısı vardır. Hiçbir yasal şirket 3.sahıslar üzerinden para alıp vermez, yil sonu vergi cart curt belli olsun diye.

Bir an önce şuanda hesaplarını kapa. Allah bilir ne parası onlar tahminim var ama bana kalsın.
  • Fritz-X  (19.03.24 17:30:02) 
bu işin ismi var
organize dolandırılıkta kullanılan piyon.

  • nuisance2  (19.03.24 17:31:11) 
Öncelikle sakin kalın şu an net bir şey yok ve sakın fevri davranmayın. Burada yazılan tavsiyelere uymayın bir avukatla görüşün ve durumu şeffaf biçimde anlatın o size yol gösterecektir.


  • doharkoman  (19.03.24 20:03:06) 
yasadışı parayı ülke dışına çıkartıyorsunuz farkında mısınız? avukatla görüşün gerekirse beraber savcılığa gidip suç duyurusunda bulunup etkin pişmanlıktan faydalanın


  • paintov  (20.03.24 00:30:20) 
yarin sabah ilk is avukata gidip durumu anlatin. Eger avukata verecek paraniz yok ise direk savciliga gidip kendinizi ihbar edin. Eninde sonunda yakalanacaksiniz ve is isten gecmis olacak. Kendinizi ihbar ederseniz en azindan cezaniz azalir.


  • oscar  (20.03.24 06:39:46) 
Büyük geçmiş olsun. Daha önce bi üni başlığı açmışsın yaşın üni 1 civarı sanırım. Dolandırıcılar çokça genç üniversitelilere musallat oluyorlar. Çoğunlukla paparadan yapıyorlar. Muhtemelen haftalık 2-3k’da bir para teklif etmişlerdir. Olan şu, sen illegal parayı hesabına alıp temiz hesabından parayı kripto vasıtasıyla baronlara gönderiyorsun. Ortada bir şirket iş vs hiç bişey yok. Muhtemelen uzaktan çalışma vs’dir zaten. “Hesap silme” demişsin ama öyle bir şey yok. Beni bile bugüne kadar banka hesabıma gelen para için aramamışken seni aramışlarsa büyük paralar gelmiştir.

Direkt burada duyuru açıp iyi bir avukat bulun ve tamamen şeffaf şekilde işlemleri başlatın. Para %70 ihtimalle illegal bahis parasıdır. Bir ihtimal de uyuşturucudur. Eğer bir şey yapmadan ses çıkarmadan bekleyeyim dersen ilerisi için daha kötü olabilir. Bankacılık sektöründe bir kere bu işlerden kara listeye alınırsan 10 sene düze çıkamayabilirsin
  • avatar is back  (20.03.24 09:50:02) 
merak ettim ne yaptıniz son durum nedir ?


  • oscar  (28.03.24 06:33:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.