[]

Afrikadaki aç çocuklara ramazan yardımı

Benim şahsi görüşüm bu gibi yardım adı altında toplanan paraların yerini belki bulup büyük ihtimalle bulamadığı yönünde ama internette çok fazla haber yada kaynak göremedim.

Yani parayı gönderiyorsunuz ve size video atıyorlar, isminiz soyisminiz yazılı ve toplu halde çocuklar size teşekkür ediyor, vicdan mastürbasyonu.

Paranın kaçta kaçı kimin cebine gidiyor muamma!

Siz ne düşünüyor, konu hakkında neler biliyorsunuz?

 
Aynısını düşünüyorum. Sağlam para kaldırılıyor.

Ağaç dikmek
Su kuyusu açtırmak
Afrikaya yemek yardımı
...

hepsi vurgun.
  • ferenc  (18.03.24 22:59:50) 
O işlerle uğraşanlar hayrına yapmıyor zaten, hiç bir şey çalmasalar bile yönetici vs sıfatıyla çok yüklü maaşlar alıyorlar. Toplamda 100 birim bağış alıyorlarsa min %50 sini yönetim masrafı-maaş vs şeklinde kendilerine ayırıyorlar. 50 birim yardım olarak yerine ulaşırsa ne ala, ki nihai olarak ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımın 50 birim olduğu bile şüpheli. Eğer yardım yapacaksam çevremde ihtiyacı olduğunu bildiğim kişilere şahsen teslim ederim, onun dışında hepsi yalan. Kurban bayramlarında mesela vurgunun kralı oluyor, ya kurbanı bizzat kestirip etini dağıtacaksın ya da hiç para verip hisse alma işlerine falan girmeyeceksin.


  • zikardo  (19.03.24 01:01:38) 
butun bu yurt disi organizasyonlari problemli. sizin adiniza hayir yapiliyor evet o konuda problem yok ama verdiginiz paranin bir kismi da yurt icindeki organizasyonlarina aktariliyor.

en guzeli cevrenizdeki ihtiyac sahiplerini bulup onlara yardim etmek. kimseyi bulamiyorsaniz da herhangi bir muhtarliga gidip sorun. yardimi da bizzat goturun kendiniz teslim edin.
  • duyulmasi gerektigi kadar  (19.03.24 01:27:04) 
Bu hususta genel bir yargı yapmak doğru değil diye düşünüyorum.
Takip ettiğim yerler var.
Reklam diye düşülmemesi için kurumların isimlerini vermiyorum ama yardım yaptıklarına da inanıyorum.
Geniş kapsamlı yardım, yemek ve iftar organizasyonlarının videolarını paylaşıyorlar.
En son izlediğim yardım organizasyonu videosu Çad'daydı.
Suistimal ihtimali her zaman olsa da iyi niyetli olduklarına inanıyorum.

Türk toplumunun tarihinde yardım etmek vardır.İstatistiklere bakılabilir. Pandemiydi, ekonomik krizdi, depremdi derken bile son 3-4 yıldır uluslararası yardımlarda Türkiye'nin üst sıralarda olduğunu biliyorum.

zor durumda kaldığını söyleyen arkadaşın borç istemesi ve ödemeyi geçiktirerek bir zaman sonra yanımızdan yeni değiştirdiği arabayla geçmesi veya
9-10 bin liraya hediye aldığımız aşkımızın(!) bizi aldatarak ondan ayrılmanız sonucu hediyenin taksidini ödemeye devam etme zorunluluğu yanında yapılan bu yardımları ayrıca desteklemek gerektiğini düşünüyorum.

Yine de yardım etme düşüncemiz varsa en azından kendimiz araştırarak yakın çevremizdeki bir fakir aileye destek olmalıyız.
böyle işler de erken davranmak lazım ki şüphe/vesvese yardımı geciktirmeye ayrıca sebep.
  • diyecevaplandı  (19.03.24 02:15:18) 
Yurtdışı yardımlar özellikle Afrika gibi bölgeler denetim açısından sıkıntılı fakat kimseyi yargilayamayız,elde delil yok iftiraya girer nihayetinde buradaki vakıflarda emin bildikleri kişilerle çalışıyorlardır daha önce batılı yardım kuruluşlarının Afrika'da yaptığı vurgular ortaya çıkmıştı. Yardım yapıp yapmamak size kalmış mesele vicdan mastürbasyonu, duygu sömürüsü ise bu konu en fazla sokak hayvanları ve işlek yerlerde valilikten onaylı ASMR hastalarına yapılan bağış kampanyaları ile yapılıyor.


  • doharkoman  (19.03.24 03:52:55) 
Gerçekten transparan bir yardım kuruluşu direkt olarak bütün finansal tablolarını paylaşmıyorsa bile topladığı yardımların net olarak yüzde kaçının yardıma muhtaçlara harcandığını söyler. Eğer bu bilgiyi paylaşmaya tenezzül etmiyorlarsa ve herhangi bir bağımsız denetimden geçmiyorlarsa kusura bakmasınlar ama paylaştıkları görsellerin pek anlamı yok... Az önce üşenmeden Google'dan "Kuyu açtırma bedeli" vb. gibi şeyler aratıp üç beş hayır kurumunun istelerine baktım, hiçbiri ne sıkça sorulan konular kısmında, ne kurumsal dökümanlar kısmında yapılan yardımların ne kadarının gerçekten ilgili amaçlara uygun harcandığını paylaşmamış. Birisi "Bağımsız denetçi raporu" sayfası koymuş ama raporu paylaşmamış ama hepsi değerleri kısmına "Şeffaflık" eklemiş ama sadece "Kimseye verilemeyecek hesabımız yok" tadında beylik laflarla geçiştirilmiş.

Dolayısıyla iş sizin bir kuruma kişisel güveninize ya da kendinizi şanslı hissedip hissetmemenize kalıyor. Verdiğiniz 1000 liranın 800 lirası da yardıma gidebilir (Gayet iyi bir oran), 200 lirası da, hiç de gitmeyebilir...
  • salihdt  (19.03.24 13:21:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.