[]

Avukatlar yardım! İsim değişikliğinden sonra tapu işleri

Annemin ismi o zamanki çoğu kişinin olduğu gibi yanlış yazılmış ama yetişkinlikte bile sosyal hayatında ve resmi işlerde sorun yaratmaya devam ediyordu.

Biz de dava açtık, ismi şu an olması gerektiği gibi herkes mutlu mesut.

Diğer tüm kurumlarda zamanla gözüken isim düzeldi, hastane randevu sisteminde falan yanlış çıkıyordu onu da düzelttirdik. Yalnız tapu bu mahkeme kararından haberi yokmuş gibi yapıyor ve e-devlette vs. tapuları listelerken hem eski hem yeni ismiyle gösteriyor. Eskisinin silinmesi için de tapu başına şu bugün itibarıyla 1600 tl gibi bir ücret istiyorlar. Annemin üstüne bir sürü tapu var ve şu sıralar dayılarla vs. yerleri bölüştükleri için devretmesi gerekiyor ve açıkçası bu kadar havadan parayı devlete ödemek istemiyoruz.

Ödemeyi yapıp devlete dava mı açıyoruz? Mahkeme kararını tapudakilerin yüzüne mi çalıyoruz napıyoruz bir yol yordam gösterebilir misiniz?

 
Ücret dedigin tashih harcı olabilir mi? Buna mı itiraz ediyorsunuz. Gidin dava açın da tapu mudurlugun yarım günde halledebilecegi iş için nasıl bir beklentiniz var adalet sisteminden?


  • Fritz-X  (18.03.24 20:28:15) 
Sakin olun la adam mubalaga yapmis, fiziksel bir hareketten bahsetmiyor.

Isim tashihi icin 1600 istemislerse iyi, gecmis yillarda 3000 istendi diyenler var. Sanirim seve seve odeyeceksiniz.
  • brkylmz  (18.03.24 20:30:06) 
bu ülkede sgk ve tapu müdürlüğü kadar illallah ettiren kurum az bulunur. zamanında kendi hataları olduğuna mahkemece karar verilen ama uzun süre kabul etmemekte direnen sonunda kabul etse de bu aşamada binlerce liramıza mal olan bir kurum sgk. yine aynı şekilde tapu müdürlüğü de sizden istediği o parayı bir şekilde alır. talep ettikleri ücretin içeriğini öğrenip biraz araştırmak veya avukata danışmak gerek sanki.


  • jepa  (19.03.24 00:02:51 ~ 00:03:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.