[]

Turist vizesi ile Amerika

10 yıllık Turist vizesi olan birisi her yıl yazları Abd'de geçirebilir mi?
İlk girişte pasaport kontrolünde 6 aylık damga basıyorlar ama bu kişi her sene yaz aylarını Abd'de geçirmek isterse 3 ay kalıp dönse... bunu yapan bir örnek var mı?
Kaç yıl yapabilir bu şekilde. Her yıl yapmak istese ne gibi bir yeterliliği sağlarsa sorun çıkarmazlar?


 
Yapmakta bi sakinca yok, her sene 6 ay kalanlar da var cevremde. Gumruk memuru sorabilir tabi, hayirdir diye orada verecegin makul bi cevap yeterli olur ama sormasi da dusuk ihtimal.

6 aylik sureyi doldurup, gunu birlik bahamalara gecip geri donup tekrar bi 6 ay talep edince yokus yapabilirler ama.suistimal etmemek onemli
  • brkylmz  (18.03.24 13:41:15) 
Bununla ilgili bir konsolosluk çalışanı videosu vardı youtube'da.

Önemli olan vizeyle gelenin geri dönüş garantisini görmek.

Benim için en kritik açıklaması şu olmuştu:
"Mesela birçok insan bir ülkeye çok sık gidip gelmenin vize için iyi olduğunu düşünüyor ama aynı ülkeye özellikle aynı şehre çok sık gidip gelmek, uzun süreler kalmak bir soru işareti oluşturuyor. burada bir hayat mı kuruyor, gizli gizli kaçak çalışmaya mı geliyor turist vizesiyle" gibi.

biraz da şans işte bu işler. Kapıda sizi karşılayan memurun tavrına göre de şekilleniyor.
  • anten  (18.03.24 14:28:05) 
Evet


  • doharkoman  (18.03.24 14:46:55) 
girerken 6 ay damga basmasının garantisi yok. isterse 2 aylık da basabilir. ordaki sorgulamasına ve senin ne yapacağına bağlı. diyelim 2 ay bastı ve 6 ay kaldın. kaçak statüsüne düşersin.


  • mr.goodcat  (18.03.24 22:10:05) 
Hiç belli olmaz. Türkiye'den olduğun için sıkıntı çıkabilir. Artık meksika bile abd'ye kaçak girişler nedeniyle vize istiyor.

Buna göre plan yapmanızı önermem çünkü Türklerin itibarı kaçaklar nedeniyle çok düşmüş durumda. Kenya, Gana gibi falan.
  • ferenc  (18.03.24 22:15:34 ~ 22:24:24) 
@mr.goodcat benim pasaporta hiç damga basmadılar girişte. bu durumda maksimum süre olan 6 ay mı kalabiliyoruz? mesela bir kontrole denk gelsem sistemden giriş tarihimi görebiliyor mu? pasaportta damga olmadığı için ordan anlayamaz çünkü. ben de salça oldum soruya ama merak ettim şimdi.


  • mustafakesekci  (19.03.24 10:24:46) 
@rosey bir sıkıntı olmaz. ticari bir seyahat değilse her sene gider güzelce kalır. sadece girişte, kalış süresini karşılayacak parayı göstermesi istenebilir.

@mustafakesekci damga bazen vuruluyor bazen vurulmuyor. buradan online kontrol edebilirsiniz.

i94.cbp.dhs.gov
  • artci sarsinti  (19.03.24 10:43:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.