[]

apple'ın reklam politikasını şikayet etmek istiyorum.

komik gelebilir ama tak etmiş durumda.

işim gereği haftada 6-7 uygulamayı test etmem gerekiyor. onun haricinde de sıkı bir oyun ve uygulama kullanıcısıyım. internet bağlantılı kullanırım %90.

ancak oyunlarda veya uygulamalarda çıkan reklamlar artık asabımı bozdu.

- 5 saniye içinde reklamın kapanacağı sayacı çıkar, 1'den sonra hemen çarpı çıkmaz 2-3 saniyelik animasyon gelir
- bazen çarpı çıkıyor çarpıya basıyorum sanki ekrandaki "indir" butonuna basmışım gibi appstore'a yönlendiriyor! hayır ben çarpıya bastım anasını satayım ya, elimdeki cihaz iphone 15 pro bu telefon ile hassas çizim bile yapıyorum ama kocaman çarpıya basmaya gelince mi davarlaşıyorum?

bu ve nicesi. cidden hakkımı aramak istiyorum. 10 saniyede bir bile reklam koysun uygulamalar ona şikayetim yok. kullanmam ya da satın almam, almışsam da iade ederim bu kadar basit. ama diğer şeylerde aptal yerine konulmak sinirlendiriyor cidden.

apple'ın kendisine uzunca mail yazmak istiyorum ama kaale alınır mı? değilse başka ne yapabilirim? eu'da oturumum var oradan da şikayet edebilirim ama bişeyler yapmak istiyorum cidden.

 
İyi de o app leri indirip kurarken zaten bu tarz şeyleri kabul etmiyor muyuz?( Sözleşme onay vs çıkıyor kurulumda ya hani onu kastediyorum). Yani sözleşmede yazmıyorsa anlarım ama reklam gösterecek uygulama kullanıcı sözleşmesine yazar bunu zaten. Bu durumda neyi nasıl şikayet edeceksiniz anlamadım


  • yazdonumu  (17.03.24 19:25:05) 
Sizi inanılmaz iyi anlıyorum, ben de yapmıştım, öylesine "sizi anlıyoruz" temalı hazır metin gönderdiler. Reddit'te falan da birçok insan deli olmuş vaziyette bu konularda.

Ayrıca o berbat tasarımlı reklamlar elinizde iphone 15 de olsa bir milyoncudan telefon almış da onu kullanıyorsunuz gibi hissettiriyor.

Reklam konusunda hem içerik, hem sıklık hem de tasarım konusunda belli standartlar şart. Büyük ihtimal AB'nin falan el atmasını bekleyeceğiz buna da :D

Bir şey çıkmaz ama siz yine de şikayet edin.
  • akhenaten  (17.03.24 19:45:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.