[]

Daha önce seçimde görev almışlara bir soru

Kafama yatmayan şu soruya cevap verirseniz sevinirim.
Başkan olarak görevlendirildim. 138 sayılı genelgeyi okudum üç asagi beş yukarı ne yapılması gerektiğini kaba taslak kafamda oturttum ancak şu muhtarlık olayı oturmadı.
Mesela muhtarların oy pusulalarının sayıma geçtik.
A muhtarı B muhtarı diye isimleri okuduk diğer iki üye de bu muhtarların oylarını sayım döküm cetveline işledi. İşte burdan sonra bu muhtarla beraber ihtiyar heyetindeki isimleri ne yapıyoruz onları sayıyor muyuz ? Genelgeye göre onları da sayıyoruz ama o kadar ismi nasıl sayıp oylayacağız. Bu konuyu bana aydınlatırsanız sevinirim. Saygılar.

 
hocam muhtar pusulalı bildiğin üzere muhtar ve ihtiyar heyeti isimlerinden oluşur.

çetele tutarken ilk muhtarların ve ihtiyar heyetlerinde gördüğün isimleri çetelerin başına yazmak olmalı. hatta şöyle söyleyeyim ne kadar "farklı isim" görürsen onların herbirine çetelede ayrı yer açman lazım.

sonrasında iş bu isimler her okunduğunda o ismin altına çentik atmak olacak.

böylelikle total bu işlemlerin en sonunda genelde en çok muhtar oyunu alan muhtar olacak.

genelde o çetelelerde en çok ihtiyar heyeti oyunu alan ilk 8 isim ise ihtiyar heyeti seçilmiş olacak.

muhtarlık seçimi için verilen sayım çeteleleri çok sayıda veriliyor zaten. ve hepsinde başta isim hanesi altında da saymak için sayı kutucukları oluyor. her farklı isme bir çetele tutacaksınız en son sayım bitince en çok oyu alan ilk sekizi ihtiyar heyeti olarak sonuç tutanağına yazacaksınız.

her muhtarın oy pusulasında farklı isimler olabilir ama aynı isimler de olabilir o yüzden biraz dikkat ve takip gerektiriyor.

şu da çok karıştırılır yazayım yine de ; muhtarların kendi oy pusulasına yazılı ihtiyar heyeti seçilecek diye bir şey yok ayrıca bunlar iki farklı seçim. ekseriyet hesabı var ikisinde de.

bir muhtar ve 8 aza yazılı bir pusuladaki tüm isimleri muhtar ve azalar olacak şekilde çetelelere yazın. A muhtarının azaları bir çetelede yazılı olsun 8 isim bunu bir üyeye verin. B muhtarının azaları bir çetelede yazılı olsun 8 isim bunu başka üyeye verin C muhtarı varsa yine aynı şey.

sonra muhtarlık pususlalarını sayarken A muhtarının pusulası çıktığında A muhtarında ve onun azaları yazılı olduğu çeteleye birer çentik attırın. B çıkarsa yine aynı şey. bazen üstü çizili olabilir birilerinin ya da B muhtarının azası A muhtarında da yazılıdır o zaman o kişiye A muhtar pusulasından da B muhtar pusulasından da birer çentik atarsınız.

böyle böyle en çok oy alan muhtar pusulasındaki muhtar ismi muhtar seçilir. çetelelerdeki en çok oy alan 8 kişi de aza seçilir.

kolay gelsin.
  • Lubb  (17.03.24 18:48:41 ~ 18:58:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.