[]

Amerika'da fiziksel altın

Türkiye'de kuyumcularda çeyrek, gram, cumhuriyet vs. altın çeşitleri var. Amerika'da durum nasıl? Böyle altın almak mümkün mü, nereden alınır, püf noktaları nelerdir, bilgi ve deneyimlerinizi bekleriz efendim.




 
999 oranında yani 001 daha saf altın satılır

Ancak muhtemelen sizi dolandırmaya çalışacaktır kuyumcular.

Ons fiyatından gramı hesaplayın en kötü tr fiyatıyla

Pazarlık yapıp oraya indirin
  • topkapiaksaray  (17.03.24 00:31:00) 
guzel soru. ben amerika'da kuyumcu gordugumu hatirlamiyorum.

amerika'da genelde insanlar hisse senetlerine, yani ekonomiye yatirim yaparlar. altin alip yastik altina atmak gibi bir kavram yok. altin alan da mucevher alip koluna takmak icin aliyordur.
  • antikadimag  (17.03.24 06:19:55) 
para olarak basilip satiliyor, cegreklik, 10c, 5c gibi madeni paralarin altini/gumusu vardir. onun disinda 1 onsluk kucuk kulceler de var.

postanelerde bile bulunur, bunun disinda walmart, costco gibi marketler de satar.

ben pek alan gormedim, fiziksel altin/gumus almak biraz geleneksel bir mevzu.

ben olsam kesinlikle kuyumcudan falan almam, illa alacaksam costco'dan alirim. En guvenilir marka bence costco.
  • cooperr  (17.03.24 08:07:01) 
Amerikalılar bizim gibi bilinçsiz olmadıkları icin altına değil borsaya yatırım yaparlar. Ama illa alacaksanız her yerde bulursunuz


  • alimcgraw  (17.03.24 09:03:41) 
Altin normalde yatirim degil deger koruma araci oldugu icin cok tercih etmiyorlardir. Yatirim icin yukarida da soylendigi gibi hisse senedi ve fonlara yatirim yapiyorlar, altini ziynet esyasi olarak kullaniyorlar.

Su sitede satisi var: www.apmex.com

Turkiye'ye kiyasla biraz daha ucuz gibi.
  • sertac akin  (17.03.24 11:15:03) 
@sertac akın,

Türkiye’den ucuz değil.

1. 20g alıyorsun Türkiye’deki gram fiyatıyla karşılaştırmamak gerekir. Kapalıçarşı’da 20g alcam desen ekranda ki fiyattan indirim yapıyorlar.
2. Gördüğün fiyata tax dahil değil.
  • Mcfly  (17.03.24 14:44:08) 
Yeni denk geldiğim bir video var onun linkini koyayım, biraz anlatıyor işlerin nasıl döndüğünüz.
5:44'ten itibaren başlıyor.

youtu.be
  • burfak  (17.03.24 18:59:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.