[]

Body - full body calisan birisi kardiyoyu ne zaman yapmali?

Amac kilo vermekti fakat agirliga girince mevzular tepe taklak oldu. Agirlik antremani cok ayri bir olay insani yoruyor bi kac sorum var

Sizce full body calisirken ( her bolge iki hareket ) ayni zamanda kardiyo mu yapayim,
yoksa ertesi gun dinlenirken gidip kardiyo mu yapayim sadece.
cok kararsiz kaldim

2 temel sorun var
+++ Eger ayni gun yaparsam salonda cok vakit harciyorum ve pestilim cikiyor

+++ Eger kardiyoyu dinlenme gunu yaparsam kardiyom -3 (eksi)gun oluyor yani 2 gun sadece kardiyo yapmis oluyorum

 
önce kardiyo sonra full body çalışıyorum. ben koşmayı çok sevdiğim için, koşmadan duramadığım için böyle. doğrusu bu değil. kardiyoyu iyice azalt. başlangıçta ve biterken 5'er dk yeter.


  • gabe h coud  (16.03.24 23:57:48) 
Kilo sorunu olan birisin. Haftanın her günü spor, yaşam tarzı haline dönüştürülemez. Aksattığın ilk anda o verdiğin kiloları bonusuyla beraber geri alırsın.

Adam gibi ağırlık çalışıyor ve beslenmene de dikkat ediyorsan kardiyoya çok çok ihtiyacın olmaz. Zaten çok güzel yağ yakıyor olman lazım.

Ağırlık çalıştığın günler, antrenman sonunda kalan enerjiyi de kardiyoyla tüketmen bence en mantıklısı.
  • Mirket  (17.03.24 00:02:15) 
full body çalışıyorum, son hareket olarak kardio yapıyorum.


  • tabudeviren  (17.03.24 00:41:57) 
Spor yapmadiginiz günler yapın.
Cardio değil conditioning. Yavaş; yürümek, hafif bisiklet sürmek vs bunlar sizin toparlanmanızda yardımcı olur.
Bir de hızlı olarak koşmak, merdiven çıkmak, ip atlamak var. Bunlarsa sizi yorar. Programiniza göre dikkat etmeniz lazım.

Kilo fazlaniz varsa kardiyo ile ek yük bindirmeyin. Off günlerde hafifce yapın.

Her gün kardiyo yapmaya gerek yok. Yani bunu google yaparak okuyabilirsiniz ama gene de koyalım bilgiler;
youtube.com

youtube.com

youtu.be

youtu.be

Neyse kısacası kardiyoyu böyle 10 emir gibi dusunmeyin. Yürüyün. Ağırlık antrenmanı bozmayacak şekilde haftada iki gün heavy kardiyo yapın yeter.
  • logisticsmanager  (17.03.24 01:33:35) 
yapma abi, bir sey olmaz. saglam bir idman yapip kalorilerini de sayiyorsan cardio yapmak icin hicbir sebebin yok. saglam idman yapacaksan sakin ama sakin idman oncesi kardiyo yapma. illa yapacaksan 1 ya da 2 gun yapsan da yeter neden daha fazla yapasin ki zaten.


  • bay b  (17.03.24 20:43:29) 
kondisyon eksiğin yoksa bence kardio yapmana gerek yok. her antrenman sonunda 10 dakika bisiklet sür yeter


  • benarrivo  (17.03.24 23:28:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.