[]

Kedim için verilen sindirim takviyesinin muadilini alsam olur mu?

Merhaba,

Yaklaşık 1,5 ay önce kedim kabızlık durumu yaşadığı için veterinere götürdüm. Lavman falan yapıldı. Sindirim sistemi sıkıntılı kediler için özel bir mama ve yanında 4-5 tane takviye ürün verildi.

Bu takviye ürünler ve mama bitti. Mamasını yenilemek için veterinere gittiğimde kan tahlili ve batın görüntülemesi yapılıp aynı ürünleri yeniden kullanmasına gerek olup olmadığına bakmaları gerektiğini ama bu ürünlerden birini devamlı kullanmasının iyi olacağını söylediler.

Bu ürün Pet Clinique firmasının EASY DIGESTIVE diye sindirim sistemini düzenleyen bir damlası. Gsliba sindirim enzimlerini falan düzenleyip, bağırsak florasını koruyormuş.

Neyse, veteriner bu ürünü devamlı kullansın deyince fiyatını sordum. Ama söyledikleri rakam çok fazla geldiği için sonra alırım deyip çıktım.

Piyasaya baktım ve neredeyse bu ürünün aynı içeriğine sahip, fiyatı 1/3 ü kadar olan, markası farklı başka bir EASY DIGESTIVE damla buldum.

Şimdi ben ne yapayım? Bulduğum bu yeni ürünü deneyeyim mi yoksa aynı üründen mi devam edeyim?

Siz bu ürünü kullandınız mı? Memnun kaldınız mı?

Bu ürün yerine kullanabileceğim bir alternatif ürün öneriniz var mı? Ya da bu ürünü uygun bir fiyata nereden bulabilirim?

NOT: Bu postu belirtilen markayı kötülemek amaçlı yazmadım. Sadece fiyatı çok yüksek geldiği ve kedilerimin maması da çok pahalı olduğu için alternatif bir ürün arıyorum.

 
Olur


  • doharkoman  (17.03.24 00:37:56) 
Abi şimdi tahmin ettiğim pro perfeck gördün heralde.
Firmayi aradim, web siteleri yok. Instagram sayfalari var.

Pet clinique websitesi var, ürünler detaylı anlatılmış, video bile yapmislar. Pro perfeck içinde ne olduğu bile yazmıyor. Başka ürünlerine de baktim, hiçbirisinde bilgi yok. Yani firma içine ne kattı nasıl yaptı kim üretiyor hiç kimse bilmiyor.

Yani ben buna güvenip hayatta almam. Bir sorun oldu, kime ulasacaksiniz?

Yani alabilirsiniz tabi de aynı kalitede olmayacağı çok belli.
Bu arada benzer ürünü yurtdışında bile bulamadım. Ne kadar gerekli olduğu konusunda bir tık şüphem var.
Başka markaysa isim verin bakalım.

Bu arada şu örneği vermek isterim; köpeğime kalça icin destek ürünü veriyordum. Onlarca makale okudum ve sayesinde ucuz ürün ile pahalı ürün farkını anladım. Içinde kullanilan ürünün kalitesi, içindeki ürünün miktari vs derken nasıl ucuz oldukları ortaya çıktı. Yani bir ürün ucuzsa ve diğeri pahaliysa bunun sebebi direkt diğeri kazikliyor olamaz.
  • logisticsmanager  (17.03.24 01:19:17) 
tam sorunuza yanıt olmayacak belki ama...

bu hayvan neden kabız oluyor?
kedi durup dururken kabız olmaz.
megakolon başlangıcı mı var mesela?
ya da o dönem mama değiştirmiştiniz, ondan mı öyle bir kabızlık süreci yaşadı?

mesela kabızlık için sürekli digestive mama kullanacağına nd'nin balkabaklı ve tahılsız maması var (ki o da biraz tuzlu ama örnek veriyorum sadece, başka bir sürü alternatif de var), onu neden kullanmıyor?

yani akut durumlar olur, ona göre dönemlik mama değişir, destek kullanılır, ilaç verilir falan da, bunun sonra düzelmesi lazım.
yani en başta da dediğim gibi, bu hayvan neden ilk etapta kabız olmuş?

bunun dışında, eğer kronikleşmiş bir sorun varsa, genelde bu tarz ürünlerin yan sanayi ve yerli versiyonlarını sıklıkla yapıyorlar ama aslı kadar performans sergilemiyor maalesef.
oradan yapacağınız tasarruf, veteriner masrafı olarak geri dönebilir.
bu konuda logisticsmanager +1 diyorum.

yine de dediğim gibi, sorunun temeline inmek lazım.
şöyle söyleyeyim, benim kedimin ileri derecede mega kolonu vardı, ameliyatla bağırsaklarının 3'te 2'si alındı, kolay sindirim için digestive mama kullanmadım.
o bahsettiğim nd'nin balkabaklı serisini kullandım.

ve sonra yaşlanıp yaşlılıktan öldü, sağlığı çok iyi şekilde yaşadı.
yani artık o kadar fazla ürün var ki her markada, normal şartlarda sürekli veteriner maması yemesi de çok şart olmayabilir.
sindirim meselesi biraz değişik, yani sürekli sindirim desteği kullanmak uzun vadede sürekli dozu arttırmayı da gerektirebilir.
o yüzden süreci iyi yönetmek gerekiyor.
  • blatta hiberna  (17.03.24 11:00:26 ~ 11:05:00) 
Blatta’nın dediği gibi bu hayvan neden bu sorunu yaşıyor? Mesela benim kedim de benzer problemleri yaşadı. Bir sürü testler yapıldı ve sizin dediğinize benzer şeyler söylendi. Sonra başka bir veterinere götürdüğümüzde tüyleri kesmediğimiz sürece bu sorunu yaşayacağını söyledi ve traşlamamızı önerdi. Ben de kuaförlern ara makasını alıp kedinin tüylerini kırpıp azalttım ve bir daha bağırsak sorunu yaşamadık. Gimcat in gastro intestinal maltını kullanıyoruz mamaya gerek kalmadı.


  • jazzabel  (17.03.24 12:41:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.