[]

eurobond karlı mı?

bence değil. bu fiyatlardan alınan bir eurobond evet kupon ödemelerini düşündüğümüz zaman fena bir getiri sağlamıyor. ancak 5 veya 10 yıllık eurobond aldığımızı düşünürsek, kupon ödemelerini de kira geliri gibi harcadığımızı düşünürsek, bu süre sonunda vadesinde bozulan eurobond dolar enflasyonuna yenik düşüyor. cdsler yüksekken eurobond ucuz fiyattan alınırsa ancak o zaman karlı oluyor.
siz ne düşünüyorsunuz?



 
endeksleme olduğu için karlı.


  • gabe h coud  (15.03.24 21:12:36) 
3 çeşit eurobond yatırımı yapılabilir.

1. CDSler yüksekken eurobond alır düşünce satarsın. Eurobond fiyatından iyi para kazanırsın. Kupon gelirleri de bonus olur. Ancak siyaseti de ekonomiyi de iyi okumak, çok iyi finansal okur yazar olmak gerekir.

2. 1-2 sene ihtiyacın olmayacak dövize, vadesi o sürede dolacak eurobond alırsın. Alış fiyatın belli, kupon gelirin belli, vade sonunda alacağın para belli. Sıfır sürpriz, sıfır risk.

3. Paran var, ev alıp kiraya vermeyi düşünüyorsun. kiracı dertleri malum, evin demirbaş harcamaları, amortismanı, ani para gerekme durumunda evi derhal satma imkansızlığı vs. Al 20 yıl vadeli euronond, paran belli, alacağın kupon geliri belli. Mis gibi, ağrısız sızısız gelir. Banka asla telefon etmez, bu ay sıkışığım kupon ödemesini bir dahaki ay yapsam olur mu diye. Hem kısa vadede aksayabilse bile döviz daima TÜFEden fazla getirir.

Vergisi var diyenler olabilir. Beyanından ödemesine kadar kira ile aynıdır. Fark yoktur.
  • Mirket  (15.03.24 21:13:16) 
bileşik faiz diye bişe duydunuz mu?


  • zeleno  (15.03.24 22:51:36) 
dolar kuru sakinken dolar toplanır.
sonra böyle bir olay çıkıp cds fırladığında topluca eurobond alınır.

ama insan psikolojisi genellikle bunu yapmaya sabrı ya da cesareti olmaz.
mesela cdsler 800ü bulduğunda bir çok insanın eli eurobond almaya gitmemişti acaba devlet bunları ödeyebilir mi diye..
  • nuisance2  (15.03.24 23:12:59 ~ 23:13:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.