[]

Türkiye'deki yazılım bütçeleri nasıl?

Yazılım ajansı sahibiyim ve Kore'de şirketim var. Tüm çalışanlarım ve müşterilerim yabancı. Türkiye'de de şirket var ama aktif olarak kullanmıyorum. Teknopark süreciyle birlikte yazılım ayağını Türkiye'ye kaydırmak istedim ama görüyorum ki İngilizce bilen kalifiyeli yazılımcı maaşlarının doğu avrupa'dan pek farkı kalmamış.

Uzun zamandır Türkiye pazarına hiç dokunmadık bile. Yazılımcı maaşları bu kadar yüksekse projeler için dönen paraları merak ettim.

2 sene önce 6 aylık bir AI projesi için 150 bin dolar bütçe verdiğimde ortam buz kesilmişti ve daha sonradan kimseye yaptıramadıklarını duymuştum. Bu tarz bütçeler hâlâ büyük şirketlerde mi dönüyor sadece yoksa ortalama arttı mı iyice?

 
bu sene tr piyasasına güvenip de sakın yatırım yapma. çok ciddi cost cutting baskısı var, en kolay da it bütçesinden ve danışmanlık bütçesinden kesiliyor. ayrıca, bu işler artık birilerinin elinde. işinde iyiysen iyi para kazanacaksın demek değil. danışman olarak, bordrolu, bir proje içinde çalışabilirsin ama şirket olarak iş kapmak mümkün olmaz.


  • gabe h coud  (15.03.24 16:38:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.