[]

reenkarnasyona ve karmaya inanıyor musunuz?

ne ara bu kadar yaygınlaştı anlamamışım

sb. teşekkürler


 
hayır ama dün başıma gelenler bir acaba dedirtti :)

eksisozluk.com
  • gabe h coud  (15.03.24 12:02:44) 
İnsan ilişkilerinde karmaya inanıyorum aslında bilimselliğe bir tık yakın içinde biraz psikoloji barındırdığı için. Ama geri kalanına pek inanmıyorum. Atıyorum kötülük yaptıysanız uzun vadede kaybeden olacağınız için kötülük sizi bulur vs


  • olaylar olaylar  (15.03.24 12:38:12) 
İnanmıyorum ve inanmıyorum. Teşekkürler. İnsanların hayatları zorlaştıkça ve gelecek karamsarlaştıkça tutunacak bir şey arıyorlar. Bu tarz şeylere inanan ya da inanmak isteyenler her zaman vardı ama sayılar artıyor. Fal, burç, tarot, enerji, manifest vs. gibi zırvalar ve daha aklıma gelmeyen milyon şey de bu yüzden şu aralar daha popüler.

Gerçi bir de boşta kalıp saracak bir şeyler arayınca aynı şekilde zirve yapıyor sanırım.
  • nawar  (15.03.24 12:44:38) 
karma olarak nitelendirilebilir mi bilmiyorum ancak evrende bir alma verme dengesi olduğuna inanıyorum. karşılığı olsun diye iyilik yapmaktan vs bahsetmiyorum aslında. evrenin , doğanın bir parçası olarak diğer canlılara olan yardımlarımızın, kendi hayatımızda da çeşitli şekilde poztif etkilerinin olduğunu düşünüyorum. belki de böyle olduğuna innamak hayatla ilgili umudu kaybetmenin, karamsarlığın önüne geçmenin bir yoludur bilemiyorum ancak tecrübelerim doğrultusunda haklı olduğumu düşünüyorum.


  • hypathia  (15.03.24 12:50:45) 
insan yaşamındaki tüm sorunların özünde sömürü düzeniyle alakalı olduğunu düşünüyorum. bunu görmeyi engelleyen veya farklı bahanelerle uyduruk şeylerin arkasına sığınan, zihni bulandıran, insanın kendini kandırmasını sağlayan hiçbir şeye inanmıyorum.


  • nic cage  (15.03.24 13:00:40) 
Hindistana dair diğer şeylerle birlikte bunlar da popüler oldu. Batı hinduizmi gibi akımlar yaygınlaştı, dizi/fimlerde daha çok yer buldu, sosyal medyada bunlarla ilgili içerikler arttı, haliyle ilgi de arttı.

Bence bunlara inanan da inanmıyor. Ben de inanmıyorum ama şeklen uygun durumlarda kullanıyorum. Örneğin birinin başına yaptığı bir şeyden ötürü bir şey geldiğinde karmaya inanmasam da esprisi yapıyorum.
  • akhenaten  (15.03.24 13:44:11) 
İkisine de inanmıyorum. Ama reenkarnasyon daha bi saçma geliyor nedense. Karma bi derece daha makul geliyor diğerine göre


  • yazdonumu  (15.03.24 13:45:50) 
hindu değilim, inanmıyorum. neden pagan bir inancın iman şartlarından birine veya bir kaçına inanayım. isteyen inanabilir. herkesin inancı kendine.


  • mesuta  (15.03.24 23:58:57 ~ 23:59:11) 
hiç İnanmıyorum


  • benarrivo  (16.03.24 00:13:39) 
Karmaya inanmıyorum. Reenkarnasyona inanmak istiyorum ama realist beynim izin vermiyor.


  • inawen  (16.03.24 17:24:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.