[]

bir film arıyorum

eski bir film. 85 - 95 arası olması muhtemel. film hatırladığım kadarıyla bir erkeğin bir kadına olan saplantılı ilgisini anlatıyor. filmin depresif yağmurlu şemsiyeli bir havası var. kadını bir dans okulu bir bale salonu gibi bir yerde hatırlıyorum ve adam sürekli gözetleme halinde. dürbünle fotoğraf makinesiyle falan değil, bildiğin dümdüz camdan bakıyor izliyor sürekli. kadın bir ara hastalıktan mı kazadan mı ne oluyorsa felç geçiriyor ve yatalak hale geliyor. bakıcısı yardımcısı kimse onun olmadığı bir zaman adam bir fırsat buluyor. kadın anadan üryan, hasta yatağında öylece beklerken adam içeri dalıp elinde bez kadını temizliyor, üstünü başını siliyor. hatırlayabildiklerim bu kadar.

film avrupa filmi olarak kalmış aklımda. ankaradaki kavaklıdere kızılırmak sinemalarında gösterime giren filmlerden. üç renk kırmızı mavi beyaz filmlerini hatırlatıyor ama kadını canlandıran ünlü bir oyuncu değil. juliette binoche, sophie marceau, isabelle adjani değil. filmdeki saçları kısa, siyah, hafif dalgalı, kırpık kesimli gibi sanki. duru bir güzelliği vardı diye hatırlıyorum.

chatgpt saçmaladı. genelde önermeleri erkek yatalak, kadın bakıcı şeklindeydi, tam tersi diyorum, özür dileyip aynı filmleri sıralıyor baştan. başarısız tahminlerini yazayım: the intouchables, the sessions, dancer in the dark, the sea inside, rust and bone, the diving bell and the butterfly, the theory of everything(?), million dollar baby, rear window. yılları hiç dikkate almaması da ayrı bir sorun :)

arkadaş çevremde de sonuca ulaşamadığımız için buraya yazıyorum, umarım bulunur :) bulana bi bira ısmarlayabilirim, tercihe göre kahve de olabilir :)

 
www.beyazperde.com talk to her filmi olabilir mi? yıllar öne izlemiştim, bale, hasta yatan kadın temizleyen adam vs. detayları aynı gibi.


  • hypathia  (15.03.24 12:26:32) 
teşekkür ederim beni büyük dertten kurtardın :)


  • inf4ever  (15.03.24 13:52:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.