[]

iPhone ekranında beliren pembe çizgi

Telefonda ekşi de takılırken ekran bir kararır gibi oldu sonra bl geri geldi. Birden ekranın ortasında dikey pembe bir çizgi beliriverdi. Randevu alıp tamir için yetkili servise götürdüm. Oradaki ilgili ekrana lazer(?) ışığı gelmiş olabileceğini söyledi. Dumur şekilde kalakaldım. Lazer bulabilsek keşke ehi diyebildim. Neyse yedeklemediğim için bırakmadım ancak moralim bozuldu. 3,5 aylık telefonum ve desteğiyle meşhur bir firmanın servisi bu şekilde saçmalayabiliyor. Bu telefonun başına ne gelecek bakalım.
Sizce sebebi ne olabilir ve ne yapmalı?



 
Lazerden kasıt odaklanmış ışık (diskolardaki gibi, bildiğimiz ışık aslında) olabileceği gibi yine disko benzeri ortamlardaki gerçek (düşük güçte) lazer de olabilir fakat bunlar ekranı bozmaz. Kamera sensöründe kalıcı hasar bırakabilir ama ekranla alakası yok.

Telefon darbe, sıvı teması, ekrana uygulanmış basınç gibi dış etkenlere maruz kalmadıysa üretim hatası da olabilir, yaşlı bir telefonsa basitçe ömrünü dolduruyor da olabilir.
  • orient blue  (15.03.24 00:30:16) 
Servis saçmalamış o kesin.
Ekranda bir sıre pixel arıza verdiyse benim aklıma ya ekran ya da ekranı anakarta bağlayan kabloda bir arıza gelir.

  • chavezding  (15.03.24 11:19:32) 
elektronik hobicisiyim. bu ekranın o sütununa kontrol sinyali gitmediği anlamına geliyor ama bunun bir çok nedeni var. darbe vs. olmadı, zaten telefon yeni sayılır, çizik yok. ekran kalitesiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. işin acı noktası; dünyanın en değerli markalarından birisinin, büyük bir şehirdeki yetkili bayisi. yoldan birilerini çevirip işe almışlar. konuşmaktan bihaber hepsi.


  • o kadar da degil aga  (15.03.24 22:14:10) 
Bayram nedeniyle İstanbuldaydım, randevu alıp Zorlu'ya gittim. 2 saat içinde ekranı ücretsiz değiştirip teslim ettiler. Telefonum da sıfırlanmamıştı, gayet memnun kaldım. Ekran kalitesinde sorun olduğunu ilettiler.


  • o kadar da degil aga  (23.04.24 12:15:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.