[]

Kuyumcu sahte altın sattı mı?

Şimdiye kadar hiçbir kuyumcunun sahte altın sattığını duymadım. Ne ben yaşadım ne de etrafımda kimse böyle bir şey yaşadı.

İnsanların paralarını yüksek kazanç vereceğim diye toplayan kuyumcular oldu, başka dolandırıcılıklar da olmuştur ama bir müşterinin altın diye aldığı ürünün sahte olduğuna hiç rastlamadım.
Siz hiç böyle bir olay duydunuz mu?

 
duymadım. kuyumcu neden ayağına sıksın. bi daha ekmek yiyemez bu işten.

ama tersi çok oluyor. sahte ya da değeri düşük altını kuyumcuya kitlemeye çalışıyorlar. şu sıra suriye altını muhabbeti dönüyor mesela. 22 ayar diye 14 ayar satıyorlarmış.
  • zeleno  (14.03.24 20:22:32) 
son bir vurgun yapmayan niyeti olmayan hiçbir kuyumcu boyle bir işe girişmez hatta dolandırıcsı bile sahte altınla falan uğraşmaz. Dolandırıcı kuyumcular millete altın faizi vaadi ile altınları toplayıp kaçıyorlar. Sahte altın satan varsada gerçekten yanlıslıkla yapmıstır


  • Aşk Adamı  (14.03.24 21:50:06) 
sahte uçak bileti satan acenta gibi bir şey olur bu. kısa zamanda ortaya çıkar, bir daha da iş yapamaz. manasız bir uğraş. bugün bir kuyumcu açmak, içerisini malla doldurmak tahmin edersiniz ki çok pahalı bir iş.

yapması için bir sebep yok yani. (sirkülasyonun çok olduğu yerlerde çok çok nadir de olsa alış satış sırasında belki sahte alıp, onu da müşteriye verdikleri durumlar olmuştur belki ama diğer türlüsü pek mantıklı değil)
  • brkylmz  (14.03.24 23:38:04) 
valla senelerin kuyumcu ciniyim ama piyasayı dolandırıp kaçmaya çalışan kuyumcu hariç kimse bunu yapmaz. geçenllerde biri bir duyuru açmıştı, orada da sertifikalı ata altınları soruyordu. dedim yani, sattığı ataya dahi güvenmeyenden kuyumcu mu olur?


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (15.03.24 00:27:32) 
Ne kadar vurgun yapabilirsin ki? Cüzi bir miktar yaptın yakalandın, değmez. 100 kilo altın dolandıramayacağına göre değmez


  • olaylar olaylar  (15.03.24 01:18:05) 
Arada tek tük satabiliyorlar bazıları
Kime denk gelirde

  • photo85  (15.03.24 07:54:26) 
@photo85 size veya tanıdığınız birine böyle bir satış oldu mu? "Şu kuyumcu dükkanı bana sahte altın sattı" diye söyleyen oldu mu?


  • michael_knight  (15.03.24 13:10:12) 
Kuyumcu zaten kazanıyor parasını bu işten. Sahte altın için riske gireceğini sanmıyorum. Hiç de duymadım şahsen.


  • drako  (15.03.24 13:20:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.