[]

isteğe bağlı GSS

çalışmayan birisi isteğe bağlı sigorta primi ödemeden yalnızca Genel sağlık sigortası primi ödeyebiliyor mu? bu sayede sağlık güvencesinden faydalanabilir mi?

sorum şu: gss prim borcu ne zaman çıkıyor ve ne zamana kadar ödemek lazım?


 
Evet ödeyebilir. İsteğe bağlı değil zaten ödemek zorunda.


  • michael_knight  (14.03.24 19:36:57 ~ 19:37:20) 
çalışmıyorsanız gss ödemesi çıkacaktır. zaten michael bey'in dediği gibi isteğe bağlı değil zorunlu. primlerinizi öderseniz hastanelerden faydalanabiliyorsunuz.

2024 için aylık gss primi 600 TL
www.sgk.gov.tr
  • exlibris  (14.03.24 19:59:58) 
primleri ödemezsenizde hastanelerden yararlanabiliyorsunuz. sadece 7 lira gibi bir katılım payını hastane veznesine ödüyorsunuz. sadece ilaçları alırken tam ücret ödüyorsunuz.
zaten her durumda sistem borç yazmaya devam ediyor.

  • my fault  (14.03.24 20:15:46) 
sorumu tam anlatamadım galiba.
çalısmayan birisine mecburen gss prim ödemesi çıktıgını biliyorum.
ama demek istediğim katılım ücreti vermeden ve ilaç indirimi almak için düzenli ödemekti.
gss prim borcu ne zaman çıkıyor ve ne zamana kadar ödemek lazım?
  • benarrivo  (14.03.24 23:44:56) 
Sorunuzu anlayamadım.
GSS'ye para vermeyince faydalanamıyorsunuz.
"İlaç indirimi" diye bir şey yok. Çalışanlarda ilaç parasının %80'ini devlet veriyor, geri kalan %20'yi "katılım ücreti" adı altında kişi ödüyor. (Emeklilerde %10)ü

18 yaşından itibaren borç başlıyor. Lise mezunu, üniversite mezunu, öğrencisi olmanıza ve başka şartlara göre değişik kurallar var.

Eğer sorunuz "gönüllü para verip devletin sağlık hizmetlerinden yararlanabilir miyim?" şeklindeyse "hayır. gönüllü değil mecburen para verip yararlanabilirsiniz"
  • michael_knight  (15.03.24 13:18:18) 
sorum şu: gss prim borcu ne zaman çıkıyor ve ne zamana kadar ödemek lazım?


  • benarrivo  (15.03.24 19:01:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.