[]

Avukat tüm davaları nasıl takip ediyor?

Bir davam var. Karar yazıldı, karşı taraf istinafa götürecek mi diye bekliyoruz. Avukat benim davam gibi belki 100 dava ile ilgileniyor.

Bu kararların itiraz sürelerinin ve başka pek çok detayın takibi için avukatlar nasıl bir yöntem, sistem, yazılım kullanıyor?


 
Avukatlara tebligat geliyor mahkemeden. Tebligat ile takip ediyoruz. Yine UYAP üzerinden de takip ediyoruz.

Ben iş listem ile liste oluşturup yapılacak işleri takip ediyorum.
  • drako  (13.03.24 17:48:03) 
@drako, tebligat PTT ile gelen bir kağıt galiba di mi? O gelmeyebilir, gecikebilir.
Bu durumda itiraz sürelerini kaçırmamak için birkaç günde bir baktığınız tüm davaları ayrı ayrı kontrol mü ediyorsunuz ya da tüm davalarınızı gördüğünüz bir yer mi var?

Avukatım "ben takip ediyorum, size haber vereceğim" dedi ama "ya unutursa" diye endişeleniyorum.
  • michael_knight  (13.03.24 18:02:17) 
Süreler istisnai (AYM) harici tebliğ ile başlar. Tebligat da avukata elektronik olarak gelir. Dolayısıyla tebligatı artık bize postacı getirmiyor. Sistem üzerinden geliyor. Vatandaş olarak siz de e-tebligat kullanabilirsiniz bu arada. Önemli davaları takip ediyorum ayrıca not alıp.

Avukat unutmaz bizim için bu zira büyük sorumluluk. En büyük korkumuzdur sürenin kaçması..
  • drako  (13.03.24 18:13:33) 
1- Süreli işlerde elektronik tebligat geliyor, süre tebligat ile başlıyor. Biz de takvime son günleri not ediyoruz hatırlatıcı vs. kuruyoruz.
2- Süreli olmasa da davalarda gelişme var mı diye tek tek dosyalara bakmıyoruz. UYAP sisteminde dosyalarımızda toplu bir şekilde eklenen evrak var mı görebiliyoruz. Böylece haftalık en son eklenen evraklara bakarak hangi dosyalarda ne gelişme var bakabiliyoruz.

  • eatpraylaw  (13.03.24 18:18:11) 
Doğru anladıysam çok haklısınız, avukatlık tamamıyla takip işidir. Ben google keep üzerine ve şeffaf panoma işliyorum süreli bir işim gelir gelmez. Çok dosyam olmadığı için ikisi yeterli oluyor. Çok dosyam olsa mutlaka mesleki sigorta da yaptırırım, çünkü kaçan süreyle müvekkili maddi zarara uğratmam da söz konusu olabilir


  • yap desem yapmazsin he  (13.03.24 18:23:35) 
Benim arkadaş da aynen böyle sürekli takip programları, to do listler falan. Harbiden çok ciddi takip işi yani ve kötü avukatin olayi sadece kanun bilmemek degil ek olarak takip etmemek olabiliyor.

Kolay iş değil.
  • logisticsmanager  (13.03.24 21:25:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.