[]

Benim HGS'yi başkası kullanıyor ?

Merhaba.
Geçen sene aracı sattım ,3 ay sonra başka araç aldım.Aldığım gibi HGS'yi yeni aracın plakasına kaydettirdim.Bankadan aldım ,hesaba bağladım, herhangi bir etiket vermediler.Buraya kadar normal.Tamamen tesadüf eseri HGS kayıtlarına bakarken Sapanca,Yavuz Sultan Selim köprüsü gibi aslında hiç geçmediğim yerlerden geçtiğimi gördüm.Karayollarını aradım 54 plakalı bir araç ile örtüşüyor dediler.Sattığım araçdaki HGS yi sökmedim ve evet sattığım aracın plakası buydu.E devletten HGS kaydına baktığımda 21/06/2023 tarihinde güncelleme diyor.Tarih tutuyor yeni aracı bu tarihte aldım ve HGS kaydettirdim.Ancak "hesap açılış tarihi" kısmında 23/12/2024 diyor.Bu neyin tarihi anlamadım.Velhasıl Karayolları Bankayı ,Banka Karayollarını suçluyor.2.000 TL gibi bir kaybım söz konusu.
HGS yi iptal ettirdim ama hangi kurum suçlu çıkaramadım.

Var mıdır bilgisi olan ?

 
Benim aldığım bir araba için kayıtlı olan HGS'yi eski sahibi iptal ettirmemiş. Ben de HGS almıştım aynı araç için.
İki hesap da aktif olarak çalışıyormuş.
Arabayı aldığım adam aradı 8-10 ay sonra, dedi ki sizin geçişler benim kredi kartımdan düşüyor. Ne kadar düştüyse adama parayı gönderdim. Çok da ayıp bir şey değil bence. Ben normal karşıladım yani. Siz de sattığınız kişiye ulaşabiliyorsanız bir görüşebilirsiniz.

Ben durumu fark etmemiştim çünkü benim hesabımdan da para düşüyordu. Sonradan kayıtları karşılaştırdık, aynı gün bir yere giderken benim hesaptan, dönerken eski sahibinin hesabından düşmüş tamamen random olarak.

Bu arada etiketten ziyade plakadan da okuyor her türlü.
  • burfak  (14.03.24 07:43:06) 
yeni aracı alana kadar hgsyi iptal ettirmediniz / değiştirmediniz, ve eski araçla yapılan geçişler bu üç ay içinde olmuş değil mi? bence bu durumda banka veya karayollarının yapacağı bir şey yok. arabayı sattığınız kişiye ulaşıp geçiş ücretlerini isteyebilirsiniz, başka da yapacağınız bir şey yok gibi.


  • inheritance  (14.03.24 08:36:40 ~ 08:37:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.