[]

2025 kira zam oranı ne olacak

bir ev kiralama arefesindeyim. kira 40bin + %20kdv 48bintl. ev sahibi tahliye sözleşmesi yapalım bense yapmayalım da diretiyorum. Ortayı bulmak istiyor ama onun yerine ne yapıl diyor. Burda görüşmeler tıkanıyor. (Bugün herkes o kontratı istiyor).

Gelelim esas soruya. ,

ben TÜFE oranına göre tamam diyorum ama çok üstten mi fiyat açtım?

şunu bilmiyorum seneye bugün yüzdesel olarak memur zam oranı en az TÜFE midir? Zarar eder miyim 5yıl sürede

 
Abi Tüfe oranına göre zaten artar, burada sizin tamam deme dememe olayiniz yok. Son sacmaliklar olmasa ne yüzde 25 ne yüzde 150 konusulurdu, Tüfe yapılıp gecilirdi.

Yani mantiken yasalara uymak isterseniz TÜFE'den aşağısı olmamali zaten, ha ev sahibiniz az yapmak isterse farklı. Ama tahliye taahhüdü yaparsaniz seneye yüzde 100 de dese yapacaginiz bir şey olmaz.
  • logisticsmanager  (13.03.24 12:56:25) 
%25 olayının kalktığını varsayarsak kanuna uyan bir ev sahibi tüfe oranında zam ister zaten. piyasanın gidişatına ve ev sahibinin aç gözlülüğüne bağlı olarak bu oran %100-200 bile olabilir. memur maaşı o kadar artmaz, bir miktar kaybınız olur oransal olarak. fakat tüfe oranında zam karşılığında tahliye taahhütnamesi istemiyorsa, siz de uzun süreli oturmayı düşünüyorsanız kaçırmayın derim. kuralına uygun bir taahhütnameyle sizi kolayca paketleyebilir çünkü ev sahibi.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (13.03.24 13:01:37 ~ 13:02:59) 
her yıl tüfe dersen yüzde 70 zam demek gibi bir oran olur. tahliye sözleşmesi diye tutturmasıda bazı şeref yoksunu kiracılar yüzünden olan bir durum.


  • ayseee  (13.03.24 13:03:34 ~ 13:03:49) 
Bu işin kanuni tarafı kira zammının 12 aylık tüfe ortalamasından fazla olmayacağı yönünde. Yani 12 aylık tüfe ortalamasından az da olabilir bu ev sahibi-kiracı arasındaki o günkü karara bakar. Ama ev sahibinin tüfe kadar zam isteme hakkı tabiki var.

İşe etik açıdan bakacak olursak da kirayı 12 aylık tüfe ortalaması kadar arttırmak en doğru olanı. Kimse maaşına %25 zam almıyor daha fazlasını alıyorlar ama kira zammına gelince %25 de sınırlanıyor. Tabi o günün şartları geldiğinde diyelim Tüfe %60 çıktı ama sen maaşına %40 zam aldın ve bu durum seni zorlayacak. Ev sahibinle o şekilde konuşursun uygun bulursa anlaşırsın. Normalde bu işler böyle yürürdü son 3 yıla kadar.
  • nuevo  (13.03.24 14:10:59) 
Ev sahibi ısrarla tahliye kağıdını imzalamamı istediği için görüşmeleri sonlandırdım. Cevap veren herkese teşekkürler.


  • hunharca ben  (14.03.24 14:27:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.