[]

Sizce demin oluyor muydum

Evde yalnizim. Ramazan pidesine tost yaptim demin. Bugun pek bir sey de yememistim. En son 2de salata yemistim sadece.
Ciddi actim yani ufak bi sey yaptim zaten.

Iki gogsumun arasina diye tarif edeyim bi agri girdi yerken. Zor yutkunuyordum ve nefes alirken o dedigim yer agriyordu. Bir an hastaneye bile gitmeyi dusundum. Simdi biraz rahatladim daha yeni yeni. Biraz sirt ustu yattim gecti neyse ki ama bi 10 dakka oyle bir agri cektim. Sanki nefesim de daraldi. Pide sertti biraz bi yerimi mi yirtti dedim rahmetli oya aydogan gibi. Biraz panik oldum. Noldu acaba o an. Tamam actim ama yavas yavas yiyordum.
Hala acim ama devam edemicem tosta. Ananas var evde yumusak onu bile yiyesim yok.

 
boğazına durmuş? :) geçmiş olsun. su bulundur yanında. tosta devam. ben de tost ya da kuru sandviç yediğimde hıçkırırım, boğazıma durur hemen ilk ısırıkta. boğazına durursa suyla yardım yollarsın. tostu öksüz bırakma.


  • gabe h coud  (12.03.24 23:14:11) 
Psikolojiktir.


  • Bruce  (12.03.24 23:15:31) 
Bazen yutkunurken öyle olur, durduk yere boğazına durur insanın. Korkma, geçer o. Ama iyice çiğne olur mu, bir de başka bir şey düşünme yerken, yediğin lokmayı analize odaklan. Düşünceliymişsindir, ne yediğini anlamamış bişe olabilirsin.

Bu ara stres fazla sanki, biraz da kaygı mı var?
  • muhayyer divan  (12.03.24 23:20:37) 
Yapay zekaya danıştım verdiği cevap:

ChatGPT:

Verilen tanıma göre, hastanız bir özofagus spazmı geçirmiş olabilir. Özofagus spazmları, yiyecekleri ağızdan mideye taşıyan tüp olan yemek borusundaki kasların ani, anormal kasılmalarıdır. Bu spazmlar göğüs ağrısına, yutma güçlüğüne ve göğüste sıkışma veya daralma hissine neden olabilir.

Özofagus spazmları, çok hızlı yemek yeme, çok sıcak veya çok soğuk yiyecekler tüketme, baharatlı veya asitli yiyecekler tüketme ve hatta stres veya anksiyete gibi çeşitli faktörler tarafından tetiklenebilir.

İki göğüs arasındaki ağrı, yutkunma güçlüğü ve daralma hissinin tanımı göz önüne alındığında, özofagus spazmı semptomlarıyla uyumludur. Bununla birlikte, diğer olası nedenleri de ekarte etmek önemlidir. Hastanızın doğru teşhis ve uygun tedavi planı için bir sağlık uzmanına danışması en iyisi olacaktır.

Gemini:

Hastanızın yaşadığı deneyim için birkaç olasılık vardır:

Özofagus Spazmı: Bu, ağzı mideye bağlayan kas tüpünün (özofagus) ani, istemsiz bir şekilde kasılmasıdır. Hastanızın tarif ettiğine benzer şekilde keskin göğüs ağrısına, yutma güçlüğüne ve göğüste sıkışma hissine neden olabilir. Bu semptomlar tipik olarak aniden ortaya çıkar ve tıpkı hastanızın yaşadığı gibi dakikalar içinde azalır.

Gastroözofageal Reflü Hastalığı (GÖRH): Bu durum, mide asidinin yemek borusuna geri kaçarak tahrişe ve iltihaba neden olmasıyla ortaya çıkar. Göğüsler arasında ağrı en yaygın belirti olmasa da bazı durumlarda ortaya çıkabilir. GÖRH ayrıca yutkunma güçlüğüne ve özellikle yemek yedikten sonra göğüste sıkışma hissine neden olabilir. Pidenin sert olması, düzgün çiğnemeden büyük bir parça yutması halinde tahrişe katkıda bulunmuş olabilir.
  • dejame  (12.03.24 23:23:41) 
Bu aralar stresli, baskı altında mısın?


  • sevilen progressive türkücü  (12.03.24 23:30:11) 
alerjik bir durumdan ötürü olmuş olabilir.
midedeki bir rahatsızlıktan ötürü olmuş olabilir.
ciğerlerinizde enfeksiyon vardır, o da göğüste batma yapar öyle tam ortadan vurmuştu bana geçenlerde.
  • ananiyimioguz  (13.03.24 01:36:38) 
yok ya düşünme bence öyle şeyler ama bir doktora görün istersen.

ayrıca daha bir sürü soru var paylaşılacak, nereye hemen :)
  • baldan kaymak  (13.03.24 10:55:16) 
çok sıcak yiyince de olur, korkulacak bişi değil.
ılık su için ara ara bir süre bir şey yememek daha iyi yemek borusunda hassasiyet olabiliyor. çok sıcak ve katı şeylerden uzak durmakta fayda var bir süre.

  • red g  (13.03.24 12:22:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.