[]

sezon sonu vs. sezon başı tekstil ürünlerinde kalite farkı

selam arkadaşlar,

gant'ten aynı kazağın 4 farklı rengini geçtiğimiz aylarda 1.5 ay arayla aldım.

ilk aldığım kazakla ikinci aldığım kazak arasında, ve ondan sonra da birkaç gün önce aldığım 4. kazak arasında büyük kalite farkı var.

aldığım kazak da şu: www.gant.com.tr

ürün %100 kuzu yünü. doğal elyaf olduğu için kalite farkı olabilir sonuçta bütün kazakları aynı kuzudan üretemezler. fakat aldığım ilk kazağa göre kumaş hammadesi açısından fark var. yün olduğundan şüphem yok ama diğeri çok daha yumuşaktı bu ise sert.

benzer bir durumu massimo dutti'den aldığım kaşmir/yün/ipek karışımı kazakta da yaşadım. ikisi arasında bariz fark vardı.

bu tür bariz farklar kalitesiz ürünlerin sezon sonuna mı kalmasıyla alakalı? yoksa normalde de aynı ürünün farklı renkleri arasında böyle farklar olur mu?

edit: şimdi fark ettim, ilk aldığım ürün tunus üretimliymiş (en kalitelisi de o bence) diğerleri hep türkiye. sanırım sebebi bu.

 
Editte tam nedenini yazmışsın.hem farklı ülkelerde,hem de farklı üreticilerde üretim yaptırıyorlar.aynı markadan yıllardır,aynı kazağı tshirtu alıyorum.modeller aynı ama üretim ülkeleri değişiyor,buda materyale yansıyor.10 senelik kazak var,hala deforme olmuyor,geçen sene aldığım giyilmez halde.


  • duptıs  (12.03.24 21:57:37) 
@duptıs

çok teşekkürler. gant'dir kalitelidir diye alıyorum açıkçası. henüz kötü tecrübem olmadı.

geçen sene aldığınız ürün neydi tam olarak? bir de aldıklarınızı ne kadar sık yıkıyorsunuz?

eskiden daha kaliteliydi ürünler orası kesin. ama artık her markada kalitede düşüş var. türkiye'de zaten her şey kalitesiz. yapacak bir şey yok.

ben kazakları sezonda leke yoksa en fazla 1-2 defa düşük sıcaklıkta ve düşük devirde yıkıyorum ve oda içinde kuruluyorum.

kazakları çok yıkamamayı tercih ediyorum. içime t-shirt giyerim ki ter kazağa geçmesin. giydikten sonra da 2 gün havalandırırım. böylece koku olmuyor.
  • faroe adamlari  (12.03.24 22:31:38 ~ 22:33:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.