[]

bitcoin

selamlar

Bitcoin olayını sağdan soldan duyulan kulaktan dolma bilgilerden ziyade, eğitim gibi oturup sıfırdan öğrenebileceğim bir platform/eğitim var mı?


 
selam, tam olarak öğrenmek istediğiniz şey nedir çok açık değil


  • gule gule  (12.03.24 19:35:18) 
@gule gule hocam konu hakkında bilgim olmadığım kendimi ifade edemedim.

yatırım yapmak istiyorum, kenara attığım paramı altın, dövizden ziyade bitcoine yatırmak istiyorum. bu iş için de oturup ders çalışır gibi bitcoin sistemini yatırımın nasıl yapılacağını bu işin matematiğini öğrenip ardından paramı bu yolda değerlendirmek istiyorum
  • egokalp  (12.03.24 20:21:47) 
Hocam öğrenecek bi şeyi yok ki. Bildiğin borsa. Day trader olacaksan ve şu an konu hakkında hiçbir şey bilmiyorsan bence hiç bulaşma, çünkü zaten kumar oynuyorsun aslında. Blackjack falan oyna, öğrenmesi daha kolay.

Blockchain alanında çalışan biri olarak söylüyorum bunu.

Ben kendim de alıp satıyorum ama day trading gibi değil, düşünce alıyorum yükselince satıyorum uzun bi süre sonra. Altından, borsadan fazla kazandırıyor, çünkü sektörü iş gereği zaten yakından takip ediyorum, diğer insanlardan önce haberim oluyor ne olup biteceğinden. Öyle olmasa altın alırdım.
  • plutongezegendegilmi  (12.03.24 21:10:25) 
kriptoparaların felsefesi ve kullanımı (wallet mantığı, ağlar, ağların çalışma mantığı vs.) okunup öğrenilebilir fakat bunun piyasasıyla bu bambaşka şeyler.

Coin almak göndermek, ağdan ağa bridge ile aktarmak vs. bu tür şeyleri öğrenirsin. Minik minik denersin. Fakat "yatırım yapma" kısmı bunlardan baya bağımsız. Şuradan alınır buradan satılır diyebilecek biri yok. Sadece 4-5 yıllık döngüleri olduğunu görüyoruz(bkz: halving) ki ona verilen tepkiler bile market olgunlaştıkça değişebilir.

okumak için şunlar iyiydi: academy.binance.com
  • nhk ni youkosu  (12.03.24 21:20:57) 
plutongezegendegilmi +1

aradigin deyim "teknik analiz"

Insanlar trendleri, grafikleri takip edip dusuk alip yuksekten satarak kar etmeye calisiyor. Borsa 'oyna'yanlarla ayni sey. Bunu Borsa Istanbul hisseleriyle de yapabilirsin yani. Bitcoin hayali bir para birimi konsepti oldugu icin fiyati borsa hisselerine gore daha oynak. Daha cok yukselip daha sert cakiliyor. Kasim 2021- Kasim 2022 arasi dolar bazinda degerinin %75'ini kaybetmis mesela. O zaman alip su an satanlar kar etti. Su anki fiyatindan alip ileride satmaya calisacaklar kar edecek mi, ne zaman edecek vs bunun hicbir garantisi yok. Kumar yani.
  • hot potato  (12.03.24 22:26:38 ~ 22:27:41) 
100bin dolari asmasi bekleniyor yakinda. Yurtdisinda bankalar bitcoin alim satimi yapan hesaplari blokluyorlar. Paypal crypto satislarini durdurdu. Muhtemelen bir sure daha artis devam edecek. Hazirana kadar bu sekilde devam eder diye dusunuyorum. Tum birikimlerinizi yatirmanizi onermem, yapacaksaniz gozden cikarabileceginiz bir miktarla basladin.

---Yatirim tavsiyesi degildir---
  • ubi dubium ibi libertas  (12.03.24 22:48:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.