[]

Türkiye’de PayPal yasaklı olmasaydı

Türkiye’de PayPal yasaklı olmasaydı buradan nasıl para kazanılabilirdi?




 
Paypal bir ödeme sistemi para kazandırmaz


  • doharkoman  (12.03.24 18:01:13) 
PayPal'In kendisi yaygın bir ödeme sistemi oldugu için paza kazandırmayı kolaylaştırıyordu.

Örnek olarak şu şekilde para kazanılabiliyordu. . Mesela freelancer bir çalışansın ve yurtdışında size iş yaptıran şahış size web sitesi yaptırıyor. Adamın işini yapıyorsun. Sen ona PayPal id'ni (farklı seçenekler de var) veriyorsun 5 saniye sonra para hesabında.Her iki taraf için de Çok kolay bir sistemdi. Şimdi yurtdışındaki adama bizde PayPal yasssak sen ordan şu bankadan şu isme şu Swift'e para gönder diyorsun adam yüzünü ekşitiyor Allahın orta dogulusu diyor iş yapmıyor. Yurtdışı kaynaklı freelancer sitelerinin çogu sadece PayPal kabul ediyor. Bu yüzden Türkiyede para kazanmıyorsun
Durum bu
  • limonlu eksi  (12.03.24 18:59:04) 
Peki bunu aşmanın bir yolu yok mu? Çok önceden bir şeyler duymuştum ama emin değilim. Biraz dolambaçlı yoldan geçiliyor ve komisyon ödeniyor. Sonuç olarak kazanmak (belirli bir bedel ödeyerek de olsa) mümkün diye biliyorum.

Bunun önüne geçen durum ne? Bu alternatif yolun çok zor veya yasa dışı olması mı?
  • dejame  (12.03.24 19:04:30) 
Paypal Türkiye Cumhuriyeti devletinin kanunlarına uymayıp başına buyruk hareket ettiği için Türkiye'den çekildi bu ülkede gelir elde edip vergi ödemiyordu. Eğer bu ülkenin kanunlarına riayet edip edip bu ülkede iş yapan her kurumsal şirket gibi hareket ederse tekrar Türkiye'de iş yapabilir aksi takdirde kendileri kaybeder Türkiye büyük bir pazar ve alternatif çok günümüzde IT ve ödeme sistemleri Çin ve Rusya'ya kayıyor ayrıca ticaret asyada dönüyor paypalin Türkiye'de olmaması kendi sistemlerimizi geliştirmemiz için ciddi bir avantaj. Sadece Türkiye ve Rusya paypal için ciddi bir kayıp batılı şirketler günden güne pazar kaybediyor.


  • doharkoman  (12.03.24 19:26:21) 
inanılmaz bir komisyonculuk yapabilirdiniz, ben kripto üzerinden yapıyorum paypal olsa çok farkederdi bir şekilde yine paypal hesabı bulabiliyorsun tabii çok sorun çıkarıyor


  • gule gule  (12.03.24 19:36:31 ~ 19:37:35) 
TR'de PayPal yasaklı değil @doharkoman'ın da dediği gibi. Kurallara uymak istemedikleri (daha doğrusu bunun için izin alamadıkları) için kendileri çekildi piyasadan.

Alternatif olarak Binance kullanabilirsiniz, çok daha kullanışlı. Yani şu an yarın PayPal açılsa (öyle haberler gördüm bugün) ben kullanmam. Oradan yapabileceğiniz her şeyi ve daha fazlasını Binance üzerinden yapabiliyorsunuz zaten.
  • plutongezegendegilmi  (12.03.24 21:16:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.