[]

yurtdışından aldığım kutu oyununa 27bin gümrük masrafı

İyi günler, yurtdışından bir kutu oyunu aldım (heroes of might and magic board game)

oyun 165 euro tuttu ve gümrüğe takıldı. Tam 27 bin lira masraf çıkardı gümrük müşavirliği şirketi. sizce bu normal mi? tanıdığınız yardımcı olabilecek bir gümrük müşavirliği şirketi var mı? şu an şok içinde buraya yazıyorum, şimdiden teşekkürler.


 
normal çünkü 150 euroyu geçmiş.
150 euroyu geçen bir sipariş vermemeliydin. bu ithalata giriyor.

  • jelly bear  (12.03.24 11:13:56 ~ 11:14:16) 
yani 150 euroya yaklaşık 850 euro normal mi


  • yollarbenibekler  (12.03.24 11:15:20) 
  • jelly bear  (12.03.24 11:17:38) 
abi burada herkese "150 euroyu aşan bir şey almayın en az ürün kadar daha vergi çıkar" diyoruz, örnek gibi örnek olmuş lütfen başlığı silmeyin.

150 euro üzerinin ticaret gibi değerlendirildiği ve binbir türlü prosedür/para içerdiği belli ve internette herkes konuşuyor, fakat herkes bilmek zorunda da değil tabii özellikle yurtdışından online ilk kez böyle bir alışveriş yapıyorsanız. Fakat devletin koyduğu kurallar da bilmeyince iptal olmuyor, kişi araştırmakla yükümlü. Bu kurallar gereği gümrük müşaviri vs. arıyorsunuz normalde ptt %18 veya çinden geliyorsa %30 vergi alıp kapınıza getiriyordu. 150 euro altı hala öyle.

Normal DEĞİL ama kurallar şu an böyle. Zamanında 150 euroya kadar vergisiz geliyordu, sonra 75 yaptılar 23 yaptılar derken her şeye %18-20 vergi geldi, sonra bu şekilde 150 euro üstünü komple zorlaştırmaya kalktılar.

Sonuç olarak, almama iade etme imkanınız varsa size bir şey patlamıyorsa öyle yapın.
  • nhk ni youkosu  (12.03.24 11:31:13 ~ 11:32:35) 
Yani 200 300 euro bile verirdim ama 850 euro saçmalık. İlk kez ürün alıyorum ve alırken vergisini öderim problem değil diye düşündüm. Sonra müşavir bunu tarekse sokmamız gerek dedi ve tareks de sağlık denetlemesiymiş. Yani ben kaziklaniyorum hissi var şu an üstümde.


  • yollarbenibekler  (12.03.24 11:34:59) 
27 bin lira masrafın en fazla 2 bin lirası falan vergisi. kalan kısmı gümrük müşavirinin payı.

başka müşavirlik firması ile görüşebilir, eğer sıkı fıkı ilişkilerinin olduğu bir müşavir varsa 2-3 bin lira arasında da çözebilirsin.

bireysel ithalat yapıp araya hiç müşavir sokmayabilirsin. en fazla 2-3 arasına çözülür böylelikle. ama beyannameyi sen açamazsın, bilen birinin yapması lazım. o yüzden aranın iyi olduğu bi tanıdık müşavir çözer diyorum.
  • emfuzi  (12.03.24 12:18:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.