[]

Bir hediyelik eşya olarak mum

Tırıvırı hediye olarak tercih ettiğim mumların sevenine denk geldim, bu sefer özenerek almak istiyorum. Yankee'nin kavanozları iyi güzel ama çok pahalı diyordum. Biraz gezindim, yerel butik mumcular en az o kadar pahalı.

Olayları nedir bilmiyorum, kaliteli mum pahalı mıdır, ucuz olanı dandik midir, bir mum ne kadar dandik olabilir gibi sorularım var. Burayı cevaplamak isteyen olursa ayrıca mutlu edersiniz ama asıl sorum marka model satıcı önerisi. Aramızda varsa mumsever, onun yönlendirmeleri isabetli olacaktır diye düşünüyorum.

Kokusundan ziyade dekoratifliğine önem verdiğini düşünüyorum alacağım kişinin, bir anlam ifade ederse eğer...

 
Mum dediğimiz olay, parafin ile balmumunun belirli ölçüde karıştırılarak kaynatılıp ortasına organik bir ip koyularak bir kalıba dökülmüş halidir.

Renk vermek için boya katarsın.

Koku vermek için şu bildiğimiz Arifoğlunun falan çiçek yağlarından katarsın, kaynattığın karışıma soğurken.

Mum kokusu yanmakla ortaya çıkan bir şey değildir. Koku yağı uçana kadar o mum yansa da yanmasa da kokar.

Mum yapımı anlattığım gibi, çok kolaydır. Alibabadan birkaç kalıp alıp ya da eldeki malzemeden kalıp uydurup kendin de yapabilirsin.

Mum yapmak için malzeme set halinde ya da ayrı ayrı, internette bol miktarda var.

Kızlar eskiden petek mumlara düşüyorlardı. Şimdi marka istiyorlar.Marka mumlar gereksiz pahalıdır bu arada.

Marka olayının adı çıkmışlığı var. Herhangi bir artısı yok ama kızlar markayı seviyor.

Ayrıca mumu hediye olarak almanın dışında, değişik boylarda ve renklerde mumun yandığı loş ortam beğenmeyen 20 yaşından 40+ya kadarkadın kişisi görmedim ben.

Peluş ayı, çiçek ve mum çok önemli :)
  • Mirket  (11.03.24 20:28:11 ~ 20:32:22) 
Buraya bakabilirsiniz: www.hipicon.com


  • penceredengorunenmorbina  (11.03.24 20:43:47) 
Bath and body works kesin sever.

Ben adeta içer gibi yaktığım için kendim yapıyorum. Mumu cok seven genelde kokusuna bayılıyor.

Kendim yapayım derseniz,

Şu tarz bir kaba www.ikea.com.tr

Coconut wax, balmumu veya soya wax ını ocakta benmari usulu eritip, kaba çatal yardımıyla ipi ortalayıp dik durmasını sağladıktan sonra wax ı döküp, esans ekleyin soğutun oldu bitti.

Ben bu siteden alışveriş yapıyorum. Esanslarımı da burdan aldım volkankimya.org
  • jazzabel  (11.03.24 21:23:28) 
bu isin starbucks'i bath and body works. ama bence kavonoz sekilleri, uzerine yapistirdiklari stickerlarin renkleri, disindaki grafik dizayn falan igrenc. tam bir amerika'da fakirler aliyor urunu ama tabii ki turkiye'de luks algisi oldugu icin daha pahali.

ikea'da falan daha minimal, odaya girince gozunu kanatmayan basit blok mumlar var. bunlardan biri ikisi + pasabahce'den mumluk dusunulebilir mesela
www.pasabahcemagazalari.com
  • hot potato  (11.03.24 21:46:55 ~ 21:50:20) 
koku kısmında Bath and body works çok iyi. kalitelisi pahalı oluyor.


  • paintov  (12.03.24 01:06:22) 
ben mumda seçiciyim. yaklasık 5 yıldır jo malone kullanıyorum. kokusu insanı baymıyor, eve parfum gibi yapısmıyor. yanarken duydugum güzel bir esans.
ambalajları da standart ve oyuncak gorunumlu degil. hediye için güzel bir secim olabilir.

  • lapetite  (12.03.24 09:06:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.