[]

Bir buçuk senedir geçmeyen öksürük

Korona zamanları ağır bir grip geçirdim. Test olmadım ama doktor hiç korona olma ihtimali var demedi. Antibiyotik vs verdi bir haftaya geçti. O ara çok öksürük vardı. İyileşince öksürük de azaldı ama tamamen geçmedi.

Önce dahiliyeye gittim. Sonra aralıklarla 3 kere göğüs hastalıklarına gittim. Öksürük şurubu, hap, alerji hapı ve alerji inhaler kullandım. Çocuklukta alerjik astım geçirdiğim için alerji testi pozitif çıktı, bu sebeple doktor büyük ihtimalle alerjidendir dedi. Bi doz yüksek başka bir alerji hap/inhaler kombinasyonu verdi. 10 gün kullandım ve işe yaramadı.

Ondan önce gittiğim doktor evde beslediğim kanarya ile ilgili de olabilir demişti çünkü kuşu da 2 sene önce aldım. Bununla alakalı olabilir mi? Neredeyse 2 sene olacak halen geçmedi. Benzer durum yaşayan biri varsa öneri vs iletirseniz memnun olurum.

 
ayrıntılı alerji testi yaptırın bence. kuş alerjisi diye bir şey de var evet.

evdeki bir şeylerin değişikliği de alerji/hassasiyet yaratabilir. çamaşır deterjanı, evcil hayvan, herhangi bir koku vs.

uzun covid (long covid) semptomu da olabilirmiş bu arada.
  • ermanen  (11.03.24 16:25:56) 
bende de benzer bir durum olmuştu şehir değiştirince, geçmiyordu bir türlü öksürüğüm.
doktor kontrollerimi oldum, herhangi bir şey çıkmadı. alerjidir dediler en son. desmont isimli bir ilaç kullandım, o iyi geldi.

siz de kuşla ilgili tekrar baktırın isterseniz.
  • noxie  (11.03.24 16:35:05 ~ 13.03.24 11:12:20) 
Desmont etki etmedi. Long covid duydum ama öyle midir hiç düşünmemiştim. Aşılardan olabilir mi diye düşünmüştüm. Yine randevum var doktor endoskopi yapalım reflü de olabilir dedi en son. Oradan da sonuç çıkmazsa bir ay farklı bi evde kalırım bakalım kuştan ayrılınca geçecek mi.


  • havadakarada  (11.03.24 20:53:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.