[]

Diş implantı yaptırmak ne kadar sürer?

s.b.




 
işlem esnasında mı soruyorsunuz? çok değişken o iş. minimumu 10 dk. kesmesi dikmesi dahil.

maksimumu aylar süren bir süreç.
  • bir ileti paylastim  (11.03.24 18:03:49) 
çene kemiğine implant yerleştirildikten sonra 3 ay sonraya gün veriyorlar vida kemiğe kaynasın vs. sonra diş yapıyorlar üzerine. bazı implantların bekleme süresi daha kısaymış 21 gün gibi. "hızlı yüklenen" mi bir şey diyorlar adına

impantın yerleştirilme işlemi de 10-15 dk kadar sürüyor. acısız oluyor(vurduğu iğne daha çok acıtıyor hatta. ama dayanılmayacak bir ağrı değil) sonrasında hafif bir zonklama oluyor. 1 hafta sonra da hiç bir ağrı sızı hassasiyet kalmıyor.
  • exlibris  (11.03.24 21:11:55) 
Şöyle genel geçer soru görünce elim ayagim titriyor anksiyete krizi geçiriyorum.

İşlem mi ne kadar sürer, komple bitmesi mi, kaç diş belli degil.

Çok çok nadir şartlar uygunsa (kemik ve et yapisi) 1 gunde bile implant + üst kısım yani kaplama yapılıp gonderilebilir ama bunu her hekim yapamaz ve genelde yurt disi hastalarina yapilir.

Normal prosedür şöyledir;

Önce gidilir bir muayene yapılır röntgen cekilir uygunsa operasyon suresi 1 imlpant icin ortalama 30dk. dir. Ama 1 saatiniz falan genel olarak klinikte gidebilir.

Sonra hasta geri gonderilir 45-60 gun iyilesme icin beklenir cunku orasi yarilip iceriye implant koyuluyor. Ameliyat yani aslinda.

Bu süre tamamlandiktan sonra tekrar randevu alir gidersiniz 2-3 kere git gel yapabilirsiniz provalar için. Laboratuvari kendinde olan klinikler, elektronik tarama yapip hemen cikti alabilen klinikler bu git gel provalara gerek kalmadan tek gunde de yapabilir üst kısmını iyilesme suresinden sonra fakat pahali olacaktir. Normal sartlarda cogu yer sizin icin o kadar uğraşmaz, bir kac kere ölçü alir, laboratuvara gönderir, ust diş geldiginde tekrar cagirilirsiniz hizlica takılır.

Ölçü için provalar 10-15 dk sürer.

Yapistirma için de 10-15 dk yeterli.

Yine cok cok nadir şartlar uygunsa bütün ağıza bile implant + üst diş takılabilir aynı günde. Fakat bu hem pek tavsiye edilmez ve çok paralar ödemeniz gerekir.

Yani totalde 2,5 - 3 ay sürer ortalama.

Şartlar çok iyi ise 2 ayda bile bitebilir. Şartlar kötü ise 6 ayda da bitebilir. Bunlar ortalama dışı süreler.
  • ananiyimioguz  (11.03.24 21:33:49) 
Damak yapınıza göre değişir eğer damak ve çene yapınız uygunsa 3-4 ay sürebilir vidaların kaynaması ve gidişata göre değişebilir.


  • doharkoman  (11.03.24 21:55:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.