[]

2 yaş öncesi kreş

2 yaşından önce çocukları kreşe vermek pek yaygın değil galiba.
Kreşler mi bu hizmeti vermiyor, aileler mi tercih etmiyor ya da yanlış mı biliyorum?

Sizin bu konuda bilginiz, fikriniz var mı? 5 aylık bir bebek için. (Annenin çalıştığı, kreş dışındaki seçeneğin bakıcı olduğu durum için soruyorum)

 
ben 2,5 yaşında verdim. pedagog, mecbur değilseniz 3'ten önce vermeyin demişti hatta.


  • summerjam0306  (11.03.24 11:24:13) 
Pedagog'u da geçtim, kresler hiç de gönüllü değil o yaşta cocuk almaya. 3 yaş öncesine hizmet veren yer de çok nadir bulunuyor. Kimse o sorumluluğu almak istemiyor.


  • allah yazdiysa bozsun  (11.03.24 11:28:01) 
temel tuvalet eğitimi önemli bir faktör, otomatik olarak 2 yaş sonrasına atıyor hemen hemen. onun dışında çocuğun kendisini belirli bir düzeyde ifade edebiliyor olması da önemli, onun için de 2 yaş erken biraz.
hele bir de 5 aylık bebeği 10-15 çocuğun 1-2 bakıcıyla takip edildiği bir kreş ortamına bırakmak hiç akıl karı değil, birebir bakım gerekir. öyle bir hizmet verecek kreşin en fazla 2 çocuk başına 1 çalışan ayırması gerekir ki maddi olarak bakıcıdan daha pahalıya gelir eğer amaç maddi olarak daha uygun olsun düşüncesi ise.

  • hrskrs  (11.03.24 11:39:38 ~ 11:44:49) 
Evet oldukça az, bazı şehirlerde hiç yok gibi. Amaverenler oluyor. Sonuçta bazen bu durum mecburi oluyor. 4 aylıkken bile kreşe vermek zorunda kalan arkadaşım olmuştu. Tabiki bu durumda bile Süt/mama olaylarını düzenlemeniz gerekiyor ve her kreşin şartları farklı oluyor.


  • yeninesiltupcu  (11.03.24 12:46:15) 
genelde tuvalet eğitimi almış olmasını istiyor kreşler. tuvalet eğitimi almamış bebekleri kabul edenler daha pahalı ve sayıca az hatta. 5 aylık bebek sürekli ilgi, alaka bekler. arkadaşın dediği gibi 2 bebek hadi olsun olsun 3 bebek başına bir çalışan verilmesi lazım. bundan daha kötü bi senaryo bebek için çok kötü olur. hatta üç bebek bile düşününce fazla geldi. tabi ki her durumu anne baba olarak değerlendirip düşünüyorsunuzdur eminim ama söylemeden edemeyeceğim. güvenilir bakıcı bulamıyorsanız ve üstte söylediğim şartı sağlayan bir yer bulamıyorsanız şartları zorlayıp kendiniz bakın çok daha iyi. aksi türlü gerçekten bebek için çok üzücü olur ya.


  • elorelia  (11.03.24 16:17:13) 
5 aylık çok küçük kreş için. çünkü bir sürü çocuk oluyor birebir ilgilenemez kimse.
ben de aynı dönemde bakıcı tutmayı düşünüyorum. eve de kamera döşeteceğim. kreş ortamı epey sağlıksız.

  • kaptan maydanoz  (12.03.24 11:28:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.