[]

Kitaplarımı nasıl satabilirim?

Bir daha okuyacağımı/işime yarayacağını düşünmediğim kitaplarımı elden çıkarmaya çalışıyorum.Bunlar altı çizilmeden okunmuş çiziksiz, kırışıksız, hasarsız yeni kitaplar. Popüler kitaplar da değiller. İyi bir okurum.

Her kitap herkese hediye edilmiyor, kütüphaneye bağışlayayım birileri faydalansın diye dünya kadar kitap verdim. Sistemde arıyorum, çıkmıyorlar. Kim bilir nerede, hangi depoda çürüyorlar. Dolap'ta birkaç tane sattım, çok uygun fiyatlara. Ama bu komisyon soyguncusu şirkete para kazandırmak istemiyorum artık. İki kitabı 180'e koyuyorum, 63 lira komisyon kesiyor. Karşı taraf da komisyon ve kargo fiyatı ödüyor. Hediye ederim daha iyi.

Ne yapayım kitaplarımı, ne tavsiye edersiniz?

 
Face veya bulabilirseniz whatsApp grupları üstünden satın, ikinci el kitap alan satan yerler ve sahaflarla bakın.

Kitap herkese hediye edilmiyor doğru.Hediye edeceğiniz de kitabın konusuna yakın işi olan birileri olmalı öncelikle.
  • diyecevaplandı  (10.03.24 18:42:10) 
@diyecevaplandı Elimde sosyoloji, psikoloji, edebiyat çalışanların işini görebilecek kurgu dışı kitaplar var. İhtiyacı olana uygun fiyata gitsin istiyorum.


  • yarmasimo  (10.03.24 18:46:22) 
@yarmasimo
face grupları öne çıkıyor burada.

Daha geçen günlerde face grubu üstünden kitaplarımı aldım.
satıcı komisyona takılıyorken
ben de alıcı olarak 100tlye aldığım kitaplara 84 TL kargo tutarı verdim.
Tamam maliyetler arttı ama bu kadar tutması imkansız.
öyle büyük hacimli bir kargo da değildi.
  • diyecevaplandı  (10.03.24 18:59:33) 
Facebook sistemi üzerinden mi satıyorsunuz, komisyon alan bir uygulamama mı var orada? Kargo fiyatlarını düşünüp uygun tutmaya çalışıyorum fiyatları. Ptt kargo yüzünden artık kitap göndermenin de ucuz yolu kalmadı. Çok da uğraşmak istemiyorum. Ölücülerin değil ihtiyacı olanların almasını istiyorum sadece. Bu yüzden çok ucuza satmak istemiyorum.


  • yarmasimo  (10.03.24 19:12:29 ~ 19:14:31) 
burada liste ile paylaşılıp satılan arşivler gördüm. siz de listesini yazarsanız isteklilerin kitaplara erişimi açısında kolay olur.


  • erty_ksk  (10.03.24 19:32:12) 
bazı sahaflar düzenli olarak sizin gibi insanlardan kitap alıp mezatla diğer kişilere satıyorlar. bu şekilde ilgili olan kişiye de ulaşmış oluyor. orada da bir komisyon var tabii ama yüksek bişey değil. benim de öyle satmışlığım var ama uzun zaman oldu, o yüzden komisyon oranını bilmiyorum. mesela gezegen sahaf her haftasonu 2 gün düzenli olarak youtube'dan böyle satışlar yapıyor. istersen iletişim için bilgi de verebilirim.


  • tepedeki psychedelic adam  (10.03.24 22:14:54) 
@yarmasimo
ben facede alıcıyım daha çok.
güven esaslı alış veriş yapıyorum.
paranın uçma riski var tabi.
Ama bir kaç yüz lira için tanınmış bir satıcı bunları kolay kolay yapmaz.

Satıcıların ilanları altındaki yorumlarına referanslarına bakıyorum. Hepsi bu.
  • diyecevaplandı  (10.03.24 22:54:30) 
Gardrops komisyonları daha uygun dolap. göre


  • mellifica  (11.03.24 02:55:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.