[]

Arabayı neden satamıyoruz?

İlk defa internet üzerinden ilan vererek aracı satışa çıkardık, açıkçası bu konuda çok acemiyiz ve sadece model yükseltmek istiyoruz.

- İlana koyalı bir ay oldu.
- Sahibinden araç değerleme ile piyasa ortalaması aralığında bir fiyat yazdık, pazarlık payı vardır diye belirttik.
- Aracın hiçbir sorunu ve kazası yok, sadece 10 yıllık olduğu için park vs gibi nedenlerden oluşan çizikler için bu kısımları boyattık.
- 500 görüntüleme, 3 favori var. Birkaç mesaj geldi sadece.
- İlanda numaram yazmıyor, mesaj atılıyor. (Bu problem olabilir mi acaba?)

Sorun nerede acaba? Bildiğim kadarıyla aracımız çok kolay satılan bir model (Renault Symbol), bu ara piyasa gerçekten durgun mu yoksa acemi bir hata mı yapıyoruz? Fikir verirseniz çok sevinirim.

 
ilan numarası paylaşırsanız daha doğru tesbitler yapılabilir.

ama şunu söyleyeyim piyasa çok düşük, aracın kasko değeri civarı bir fiyat ideal oluyor. sahibindende ilan fiyatları hala yüksek olduğun için ortalama fiyat ordan çıkıyor ve yanıltıcı oluyor
  • efruz  (10.03.24 17:27:10) 
ortalama değil, sarı sitenin arabaya göre değişmekle birlikte daha daha altına koymalısınız.


  • summerjam0306  (10.03.24 17:37:04) 
Sari sitenin fiyat ort. ornegin 100 birimse siz bir tik asagi 95 birim gibi yazin ki one cikin. Doping de alabilirsiniz ekstra olarak.

Kisilerin ulasmasi icin de mesaj ve maskeli numara (0850) secebilirsiniz.

Boyanan yerlerin oncesi fotolarini da koyabilirsiniz, boyali araclara karsi bi dusunce olabiliyor
  • mor oje  (10.03.24 17:40:04) 
bu ara piyasa gerçekten durgun


  • benarrivo  (10.03.24 17:46:14) 
1. piyasa gerçekten durgun.
2. bahsettiğiniz araçtan çok fazla satılık ilanı varsa sizinki arada kaynıyor olabilir.
3. fotoğraflar ve açıklama kısmı yetersiz kalmış olabilir. ben öyle ilan görünce direk geçiyorum mesela.
4. numara olmaması sorun değil insanlar uygulama üzerinden mesaj atmaya alıştı zaten.
  • bu yolun yolcusu  (10.03.24 21:57:27) 
piyasa durgun değil, şubat gibi bir ayda 106bin araç satılmış. şaka değil evet 29 günde ve şubat ayında 106k araç. 2019 yılında 12 ayda 450k civarı araç satılmıştı. piyasa durgun diyenler 5 kere düşünsün.

ülkeye deli gibi sıfır araç giriyor. 2-3 yaşındaki araçlar %15-20 sıfırının altında olmalı. 10 yaşındakiler yarı yarıya min olmadığı sürece artık satılamayacak. kabullenmiyor kimse ama gerçek bu.
  • avatar is back  (10.03.24 23:04:05) 
Fiyattan dolayıdır. Sarı sitedeki değerleme ilanlarda yazılan ortalama fiyat baz alınarak yapılıyor fakat ilanlardaki fiyatlar satış fiyatının üstünde oluyor genelde.

avatar is back'in yazdıklarına katılıyorum.
  • doharkoman  (11.03.24 00:41:43) 
En düşük fiyata yakın bir fiyat yazmadığınız sürece size sıra gelmez.


  • enteg  (11.03.24 00:56:34) 
Araç değiştirecekseniz acele etmenizde fayda var.

Galerilerle görüşüp, bir fiyat alın. 40-50 bin TL kadar aşağı sizi kurtarıyorsa satın. Seçimden sonra dolar bazında çok daha fazla kaybınız olabilir.

Sıfır araç almak istiyorsanız, alacağınız yere bir sorun. Takas olarak onlar alabilirler.

31 mart'tan sonra işlem yaparsanız, terste yakalanabilirsiniz. Parayı alırsınız, ertesi gün yeni araba alana kadar dolar uçar.


.
  • kartallar yuksek ucar  (11.03.24 09:25:22 ~ 09:29:31) 
Telefon numaranızı paylaşmamanız etkili, ben ciddiye çok almam öyle araba ilanını, ciddi alıcı doğrudan aramak ister.
3 Favori fiyatınızın çok uygun olmadığını gösteriyor gibi,
İllanda kullanılan fotoğraflara dikkat edin, arabayı yıkatıp düzgün bir yerde iyi ışıkta güzel fotoğraflarla koyun.
  • atom karincanin torunu  (11.03.24 09:33:46) 
Piyasa aracına ve fiyatına göre durgun. Aracına göre derken model kastediyorum, bazı model araçların örneğin Qashqai binlerce ilanı var bazılarının 100-200. Diğeri de fiyatına göre durgun, sahibinden'den satılanların çoğu acelesi olmayan, araç vs almayacak olanlardan oluşuyor dolayısıyla fiyatı beklerim, yeri gelir artırırım diye bakanlar. Araç almayı düşünenler ve acelesi olanlar zaten ilanda beklemektense uyguna verip satmayı düşünüyor.

Bir arkadaşım geçen hafta 1 gün içinde aracını satıp aceleyle beğendiği başka bir aracı aldı. İlana uygun fiyata koymasına rağmen Qashqai gibi bir model olması nedeniyle 1 hafta sürede 15 favori 3 mesajlaşan olmuştu. Arabam com'un trink sat'ına piyasanın %7-10 altı gibi bir rakama sattı. Çok aceleniz beğendiğiniz araba varsa bence düşünülebilir. Satış yaparken başka birisi 3 aydır aracının ilanda olduğunu Aralık ayı başında 950 bin TL fiyat teklif edildiğini ve kabul etmediğini ancak 3 ay sonra trink sat'a 1 milyon TL'ye sattığını söylemiş. 3 ayda zaten reel olarak zararda almayı düşündüğü araç 500 bin zamlanmış.
  • FAtE  (11.03.24 09:59:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.