[]

Doları nasıl veya nereden alayım?

Merhaba bu hafta içerisinde elime bir miktar türk lirası geçecek. Dolara çevirmek istiyorum hemen. Kısa vadede bozma gibi bir durumum olmayacak. Nereden almak/çevirmek mantıklı, hangi yolları uyguluyorsunuz?
Midas nasıldır? Yüksek makas yok sanırım. Teşekkürler.



 
en güzeli ankara/kızılay gibi yerlerdeki dövizciler.


  • summerjam0306  (10.03.24 17:37:27) 
Teşekkürler. Fiziksel harici olsa daha iyi olabilir benim için, saklama problemi var.


  • applebite  (10.03.24 17:45:54) 
fiziksel harici niye olsun ki? dovizciden alip bankaya koyuver iste. saklama yok.


  • hot potato  (10.03.24 18:00:10 ~ 18:00:34) 
@hot potato
Banka kasası kiralamaktan mi bahsediyoruz yoksa dovizciden alıp vadesiz döviz hesabında dolar tutmaktan mı? Kasa maliyetini de düşünerek fizikiyi düşünmek istememiştim ama vadesiz hesap da çok aklıma gelmedi, çekerken makas olabilir diye?

  • applebite  (10.03.24 18:31:22) 
En guzel dovizciler +1, Vadesiz hesaba yatirmak. Cekerken dolar cekip gidip elden bozdurdugunuzda makas sorunu olmuyor.


  • The_Lollok  (10.03.24 18:50:38) 
hocam git tebde iş bankasında ya da hangi banka varsa elinde ondan döviz hesabı aç. Dövizi aldıktan sonra lazım olunca bankaya gidip 1000 usd çekmek istiyorum dediğinde sana çıkarıp dolar veriyor zaten?

Yani gram altın gibi makastan gol yemiyorsunuz. Hoş gram altını da kuveyt türkten alırsan fiziki olarak teslim alabilyorsun ( gram başı ufak bir komisyon ödeyerek).
  • bu yolun yolcusu  (10.03.24 21:16:31) 
valla bence en mantıklısı bir kripto hesabından usdt almak. istediğiniz saat bozarsınız alırsınız ve bankaların saçmalıklarıyla muhatap olmak zorunda kalmazsınız.


  • red g  (11.03.24 12:39:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.