[]

Yurtdışında turistlik gezide telefon ve cüzdan kapkaç önlemleri

Şimdiye kadar başıma gelmedi ama gelmeyecek diye bir kaide yok tabii. Gerçi hep Avrupa'ya gittim. Yarın, öbür gün, 3 ay, 1 sene sonra kalkıp diğer kıtalara gezmeye gidebilirim. Aklımda Vietnam var örneğin. Vietnam güvenlidir, değildir başka bir konu tabii.

Yurtdışında turistlik gezide telefon ve cüzdan kapkaç önlemleri ne tavsiye ederseniz? Bel bağlanan küçük çantalar var. Sırt çantasını tavsiye etmiyorlar. Zira omuzdan çat diye alıyorlar?


 
Güvenli otel seçip eşyaları otelde bırak. Yanında para minimal taşı.


  • ferenc  (09.03.24 23:48:11) 
Eskiden boyna asılan cüzdanlar vardı, hala vardır muhtemelen


  • a man alone  (09.03.24 23:58:14) 
Yanında taşımak komple riskli. Bir şekilde anlarlarsa bıçaklayıp alırlar gerekirse.


  • ferenc  (10.03.24 00:12:04) 
@ferenc Genelde öyle yapıyorum ama telefon lazım oluyor harita için.


  • put it in your appropriate place  (10.03.24 00:13:20) 
genelde bir cebi fermuarli kargo sort/pantolon giyerim. gunluk cikarken yanimda pasaport tasimam. sadece bir kimlik, toplu tasima karti (varsa) ve bir kredi karti. o kredi karti calinirsa veya bloke olursa otelde baska kart olur yedek. nakit kullanmadim uzun suredir.


  • hot potato  (10.03.24 03:25:54) 
55 ulkeyi 0 problemle gezdim.

En az 3 yildizli, bilindik, reviewleri olan otelleri tercih edin. Sabah erken kalkin turistik aktivitelerinizi yapin. Aksam yemeginizi yeyip otelinize geri donun. Canta tasimayin, kredi kartinizi otel disinda, kucuk yerlerde kullanmayin. Nakit odeme yapin. Banka, hava alani, otel disinda dolar bozdurmayin. Acik icecek ikram edildiginde icmeyin. Boynunuzda kocaman kamera ile gezmeyin. Trafigin yogun oldugu yerlerde kaldirimin yola yakin tarafinda canta ile yurumeyin. Gece bilmediginiz sokaklarda tek basiniza yurumeyin.Gece bara gidecekseniz otelinizdekilerle nerenin guvenli nerenin tehlikeli oldugunu ogrenip ona gore gidin. Bilmediginiz yerde sarhos olacak kadar icmeyin. Taksinizi ya da kiralayacaginiz araci otel araciligiyla kiralayin. Ulkeye gitmeden once ne gibi scamler oldugunu netten arastirin. Bolgedeki hastaliklara bakin.

Afrika'ya giderseniz, lokal guvenilir bir sirket ile anlasma yapin. Koruma, sofor ve asci tutmaniz gerekiyor. Lokal yemek yiyemezsiniz. Su icemezsiniz. Afrika'da gece sokaga cikmayin.
Malarya, Sari humma asilarinizi yaptirin. Yaninizda surekli iceriginde deet olan repellent sprayiniz bulunsun. Afrika'da herkes rusvet pesinde. Kendiniz gezemezsiniz.

Bazi ulkelere gitmeyin. Durum covid oncesi gibi degil. Oldukca kotu.
  • thetruenorthstrongandfree  (10.03.24 04:16:32) 
kredi kartina da dikkat et.
bozuk para cantasi kullaniyorum, cuzdandan ayri.
bijuteri bile taki takmiyorum.
telefonu elinde tutma, lazim olunca durup bak geri cantana koy, cunku insanin bosluguna geliyor.
  • durgunfoton  (10.03.24 08:13:20) 
Cüzdan ve telefonu ön ceplerde taşıyıp arka cepleri boş bırakın.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (10.03.24 10:12:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.