[]

Çamaşır ve kurutma makinesi

Merhaba camasir ve kurutma aynı anda olan ve kullanan var mı

Memnunmusunuz artısı eksisi neler?

Kullanan memnun olan var ise marka model verebilirmisiniz

Ev müsait olmadığı için 2 sini ayrı ayrı alırsak kurutmayı odaya koymak zorunda kalacağız

 
Kardeşimde var. Normal kurutma makinesinde filtrede biriken hav, saç, vs. çamaşırların içinde kalıyor. Kurutma kullandığında makine uzun süre çalışıyor. Kurutma olarak kullanmıyor artık.

Kurutma makinesini çamaşır makinesinin üzerine koyma imkanınız yok mu?
  • inheritance  (07.03.24 21:57:00) 
Zamanında ben de merak edip araştırayım demiştim bu konuyu. Nerde okuduğumu unuttum ama hem yıkayıp hem kurutan makinaları önermeyen bir yorum okumuştum bi yerde. Üst üste koyma şansı vs varsa ayrı alın yani


  • yazdonumu  (07.03.24 22:21:30) 
10 yılı aşkın bir süredir Siemens iq500 kurutmalı çamaşır makinesi kullanıyoruz. Aldığımız zamanlarda oturduğumuz evin banyosu çok küçüktü, üstüse kullanmak istemedik.
Genel olarak memnunuz. Hala aktif olarak yıkama sonrası kurutma özelliğini devamlı kullanıyoruz. Hiç ayrı kurutma makinesi kullanmadım, ayrı makine ile kıyaslama imkanım yok. Hassas ve normal kurutma 2 seçenek var, işimi görüyor.
Geçen yıl ilk kez büyük bir servis operasyonu geçirdi, o zamana kadar hiç sorun çıkarmadı.

Sadece kapasitesi üzerinde veya çok az miktarda çamaşır kurutmak istediğimde biraz nemli bırakabiliyor. Bİr de kırışıklık da bazen söz konusu olabiliyor.
  • bulbul  (07.03.24 22:22:28) 
Banyo müsait olmadığı için maalesef üst üste koyamiyoruz


  • horizon  (07.03.24 22:38:33) 
Okuduğum yorumlara göre pek önerilmiyor. En azından ayrı olan kadar bir performans beklememek gerek sanırım. Başka yerde uygun yer varsa oraya koyup ayrı almak daha makul sanırım


  • yazdonumu  (07.03.24 23:11:24) 
çok gereksiz bir şey. ben çamaşır kurutma makinesi senelerdir kullanıyorum. hayatımın vazgeçilmezi özellikle kedi sahibi olarak. ama ikisi bir arada makineler çok kötü. bir kere günde 4-5 posta çamaşır yıkaman gerektiğinde yıkayamıyorsun. bırak 4'ü 5'i günde en çok iki makine yıkayabiliyorsun çinkü kurutma da gerekiyor. o senin yıkama sürenden yiyor.
çamaşırdaki kılı tüyü de toplamıyor. kurutma fonksiyonu da bir süre sonra bozuluyor. yani en başından beri iyi kurutmazlar zaten de, birkaç sene geçince iyice nanay oluyorlar.

  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (07.03.24 23:16:21) 
İkisi bir arada makineden memnun olan hiç duymadım. Ya ayrı ayrı alın ya da sadece çamaşır makinesi alın.

Bizim banyoya da sığmaz diye düşünüyordum, sonra çamaşır makinesinin üzerindeki dolabı söküp çıkardım, makineleri üst üste koydurdum. O dolabın eksikliğini hissediyorum ama iyi ki öyle yapmışım, kurutma makinesi kullanmak çok güzel oluyor.

Kurutma makinesi başka bir odada olsaydı çok zor olurdu gibi geliyor bana. Sadece çamaşırları taşımak değil, hem suyunu dökmek gerekecekti hem de bu tozların toplandığı topları klozete atıyorum banyoda, kurtuluyorum. Gürültü yaptığı için kapıyı da mutlaka kapatmak gerekiyor.

Bu arada bacanakta ikisi bir arada makine var, kurutmayı hiç kullanmıyor çünkü çamaşırları çok kötü kokutuyormuş.
  • michael_knight  (08.03.24 00:32:35 ~ 00:33:15) 
bende hem çamaşır hem kurutma tek makine olarak var. annemlerde de ayrı ayrı iki makine var. o yüzden iki makineyi de deneyimleme şansım oldu.

hem çamaşır hem kurutma makinesinin kurutma özelliği tabii ki sadece kurutma makinesi kadar iyi değil. ama yine de kesinlikle iş görüyor, alınmayacak bir cihaz değil. ekstra kurutma makinesi alıp odaya koymaya değmez bence.

fark da sadece şu, hem çamaşır hem kurutma makinesinin kurutma kapasitesi daha düşük. aynı seviyede kurutma için biraz daha vakit gerekiyor sadece. özellikle çok doldurduğumda kurutma modu yaklaşık 2 saat çalışsa bile bazen çamaşırların nemli kaldığı oluyor. eğer gömlek vs. gibi şeyler yıkıyorsam zaten nemli çıkması işime geliyor, ama tamamen kupkuru olsun istiyorsam 1 saat daha kurutuyorum ek olarak. aynı miktarda çamaşırı sadece kurutma makinesi 2 saatte tamamen kupkuru yapıyor genelde.

benimki bosch marka yaklaşık 7 yıllık bir makine, kurutma fonksiyonundan zamanla bir şey kaybetmedi. belki yeni modeller otomatik çamaşırların kuruluğunu algılayıp tamamen kuruyana kadar ne kadar gerekiyorsa çalışıyordur.
  • king lizard  (08.03.24 01:10:33 ~ 01:11:55) 
LG kullanıyorum, ikisi bir arada. Kurutmayı artık hiç kullanmıyorum, çünki sadece kurutma süresi 2+ saat sürüyor.

Yıkarken tıka basa doldurmayın, bol suyla yıkansın. Sıkma için 1200 veya 1400 devir kullanın. Kurutma ile neredeyse aynı sonucu veriyor. Üstelik 40 derecede yıkarsanız 1.5 saatte işlem tamam.

Kurutma makinası yerine, eve nem alıcı alın. Hem çamaşırlar çok hızlı kurur, hem de evinizde nem olmaz.

(çok kedili ev, tüylerden kurtulmak için de bu yöntem işe yarıyor)
  • alfired  (08.03.24 10:04:45) 
Lg kullanıyorum ben de ikisi bir arada, çok memnunum. Önceden bosch çamaşır makinesi ve grundig kurutma kullanıyorduk, tüy toplama konusunda daha başarılı ayrı kurutma makinesi. Ortak olan lg’yi ekstra temizlemek gerekiyor toz tüy meselesinden ama temizleme programı var bir uzun bir kısa, çok sorun değil yine. Yerimiz olmadığı için bu şekilde teke döndük. Bosch’tan da çok memnunlar kullanan tanıdıklarım ikisi bir arada. Ama bizim bütçemizi aşıyordu alırken, lg de manyetik kazan var kapasitesi de harika. yeriniz yoksa çok da düşünmeye gerek yok açıkçası.


  • kullanıcıadımbuolsun  (08.03.24 19:43:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.