[]

Pdf

Selamlar, Pdf' ler kesinlikle güvenilir midir? Mesleğimle ilgili okumalar yapmam gerekiyor ama virüs tarzı bir durum olur mu diye çekiniyorum. rock n roll babaannenizi bilgilendirin gençler :)) teşekkür ederim




 
Biri size bir pdf attığı zaman bu güvenilir olmayabilir. Ancak güvenilir, büyük, public kaynaklardan indiriyorsanız muhtemelen bir problem yoktur. Zaten dosya açıldığı zaman pdf okuyucu bazen uyarır bu dosya şu linki açmak istiyor diye, yani bir problem olacağını düşünmüyorum.


  • ckisc  (07.03.24 16:59:13) 
Mesleki okumalar için vs arayıp buldukların %90 civarı sorunsuz ve güvenilirdir. Ancak son yıllarda en büyük hack avcılığı pdf’e gömülü virüs saldırılarıyla oluyor. Bir mailime mesela sürekli bitcoin başlıklı pdf geliyor, tıklamak indirmek bile bela olabiliyor :( hatta bi ara sürekli hesabı çalınıyordu yutubirlerin, işte onların neredeyse hepsi işbirliği başlıklı pdf’ler ile oldu.

Dediğim gibi makalelerde, uluslararası arası bilindik dergi yazılarında vs problem yoktur anlattıklarım ekstrem şeyler
  • avatar is back  (07.03.24 17:32:48) 
Yüksek ihtimalle virüs olmaz, ama tedbiren sisteminizde antivirüs aktifken açabilirsiniz.


  • kesmekes laleler  (07.03.24 17:37:39) 
pdf, docx, xls vs gibi dosyalarda icine zararli ve/veya macro embed edildiyse zaten docx'i word ile actiginda bir uyari gelir bu dosyaya guveniyor musunuz diye. guvenmiyorsan guveniyorum sikkini isaretleme yeter. acrobat'ta da gelir bu uyari.

asil sorun pdf'lerden degil pdf okuyucu uygulamalardan kaynaklaniyor. mesela pdf'leri firefox'tan acarsan sikinti yok fakat acrobat'in zafiyetli bir surumundeysen (cok olasi bir ihtimal) zararli embed edilmis bir pdf'ten dolayi zarar gorebilirsin. firefox'ta zafiyet cikabilir mi? evet. ancak acrobat'in bu konuda gecmisi kirli. bu da firefox'u daha guvenli yapiyor. bu yuzden mumkun oldugunca pdf'leri tarayicidan ac, antin kuntin uygulamalar kullanma.
  • arakaali  (08.03.24 01:13:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.