[]

Kaza yaptım, karşılıklı hasar var, tutanak tutulmadı

Bilenler bilir Levent'in en berbat yerlerinden biri olan aşağıdaki sola dönüşte ben ikinci şeritteydim (bu şeritten sola dönüş yapılıyor mu emin değilim) yanımdaki araç (Volvo XC90) en dışta yani üçüncü şeritteydi o araya girmeye çalışırken ben izin vermedim hafif ilerleyince adama sürttüm. Yani aşağıdaki görseldeki turuncu benim yolum, kırmızı çarptığım aracın yolu. Solumda da başka bir araç vardı.

imgyukle.com

Benim sağ tamponumun ucu adamın sol ön ve arka kapının arasındaki sacı ezdi benim tamponum da hasar aldı. Çok trafik olduğu için iki dk ben fotoğrafları çektim hem önden hem arkadan. Adam telefon numaramı aldı pazartesi haberleşiriz dedi bindi arabasına. Tutanak falan tutulmadı.

Sigortacımı aradım herkes kendi aracını yaptırsın kaskoyu sigortayı hiç karıştırmayalım dedi.

Bir şey olur mu sigortacımın dediğini kabul eder mi sizce karşı taraf?

www.google.com.tr!3m6!1e1!3m4!1s35ueiG8v9tH3GbdG3bK8nw!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu

 
Adamın arabasına sürtmüşsünüz. Anlattığınız hikayede suçlu sizsiniz.
Adamın yerinde olsam kendi cebimden yaptırmazdım bu hasarı.
Adamın neden cebinden ödeyeceğini düşündünüz ki?
  • michael_knight  (07.03.24 15:23:42) 
bir yerde buluşur tutanak tutarsınız.


  • gabe h coud  (07.03.24 15:26:54) 
@michael Abi üçüncü şeritten gelip önüme kırdı ve beni sıkıştırdı solumdaki ile kendisi arasına. Bir tek ben hatalı değilim bana kalırsa.


  • chicha_v2  (07.03.24 15:30:59) 
sen hatalı değilsin zaten, sırasını beklemeyen hatalı. sigortayı neden karıştırmıyorsunuz onu anlamadım? sigortanın olayı bu değil mi?


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (07.03.24 15:36:40) 
sen haklısın. sigorta kasko sadece araç taklalar atıp pert olduğunda mı kullanılacak? bu günler için yaptırmıyor muyuz zaten bunları?

tutanak tutarsınız, iki taraf da kendince yorumunu yapar ve kim kusurlu kim değil karar verilir.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (07.03.24 15:41:06) 
Madem öyle buraya anlattıklarınızı tutanağa yazın hasarlı kısmın fotoğrafınıda çekin ve sigorta şirketinize gönderin. Onlar karar verecektir.


  • doharkoman  (07.03.24 16:52:53) 
benzer kazayı yaptım, eğer yol işaretleri ile aksi belirtilmiyor ise, sola dönüşte çizdiğiniz siyah, en sol şeritte, bulunmanız gerekiyor. Her ikiniz de bu kazada kusurlusunuz. Sigortacınız bu yüzden karıştırmayalım, boşuna hasar kaydı gözükmesin diye düşünüyor olabilir ama ben katılmıyorum. Sigortanın olayı bu, tutanağınızı tutun incelesinler. neden cebinizden para çıksın ? çok büyük hasarlar yok, sigorta kaydınız için bence sorun olmayacaktır.


  • tss  (07.03.24 16:53:00 ~ 16:54:27) 
kimin kusurlu olduğuna dair iki taraf da aynı fikirde ise tutanak tutmadan halledersiniz. ama burada güven unsuru önemli. diyelim ki o kusurlu olduğunu kabul etti, sizin hasarınızı karşılar. hasar ve maddiyat konusunda güvenmezse kendi tamircisine yönlendirir vs.. ama kusurlu olduğunu kabul etmiyor ise o zaman sigortayı devreye sokmak gerekir.

siz orta şeritte düz ilerlemek istediniz ve o en sağ şeritten sola dönmek istedi değil mi? bu şekilde anladım ben ve öyle ise o %100 kusurlu.
iki şeritli yolda ben solda düz giderken, sağ şeritteki soldaki ara sokağa sapmak için önüme kırmıştı. tutanak tutuldu, sigorta onu %100 kusurlu buldu.
  • mellifica  (07.03.24 22:33:12) 
Orayı biliyorum. İkinci şeritten sıkıştıranlara küfür ederek güne başlıyorum. İkiniz de hatalısınız. 2. şeritten sola/sağa dönülmez. Muhtemelen ikiniz de hatalı olduğunuz için durduk yerde sigorta priminizi yükseltmeyin diye düşünerek böyle bir şey teklif etti. Hasar kaydı oluşturmadan hasarı giderin diyor.


  • nawar  (07.03.24 22:46:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.