[]

Fare istilasi

Merhaba kedicikler.

Ev apartman ve 1.katta. Geçen ay apartman girişindeki merdivenlerin mermerlerini komple kaldırıp tamamen yenilediler ve o tarihten sonra evde fare istilasi başladı. Son 1 ayda 3.fare vakası. Sanırım yuvaları kapanan veya bozulan fareler eve atak yapti ve mutfakta şuan bile fare sorunu var.

Karton yapışkan tarzi ilkel yöntemler yerine sorunu kökten çözecek ve fare istilasina karşı kesin çözümlü katliamla bu soruna son verecek prof. Bir ilaçlama firmasi arıyorum.

Son 1 ay içinde 3.fare oldu mutfakta görülen. Girişteki taşlar mermerler ve beton kaldirip yeni taş döşenince ne olduysa o olduktan sonra oldu farelerin evi kapanınca bizim mutfağa sardi oruspu çocukları geçmişini silktigim fareleri.

Akşam cinnet geçirip evi benzinle yakmadan önce lorak/naftalin/yapışkanlı tuzak/kedi gibi öneriler haricinde bu sorunda tavsiye verebilecek var mı?

 
lavabo gider borusundan geliyor olabilirler, tezgah altında boru etrafı boşlukmu kontrol edin boşluk varsa alçı ile kapatın
ps. birde cihazları var ses ile gelmesini engelliyor pahalı olanları yazlık bahçede işimize yaramıştı.

  • eja  (07.03.24 11:49:09 ~ 11:49:40) 
soruna çözüm yok ancak bu sene fare nüfusu artmış. bir çok kişiden bunu duyuyorum.


  • mikahakkinen  (07.03.24 11:50:05) 
Ultrasonik fare kovucu


  • Mirket  (07.03.24 11:50:48) 
@eja peki hangi markanın hangi modelini almıştınız ve ise yarayan hangi markaydi?


  • marjinal kereste  (07.03.24 12:17:57) 
Geçmişte çok çektim, tek kurtuluşun kapan kurmak. Ultrasonik falan hikaye, ben almıştım işe yaramadı, belki daha etkili olan markalar vardır ama o kadar para verme, sucuk yerleştirdiğin kapanla işlerini bitir. Kapanları kur, kapıyı kapat (eğer evin her yerine yayıldıysa her odaya ikişer tane kurup kapılarını kapat, tüm delikleri de tıka, bulundukları odadan dışarı çıkamasınlar çünkü burnunun girdiği her yere girebiliyor bu hayvanlar.

Fare zehirleri de var, bunları yiyen fare ölüyor ama hangi deliğe girip öldü bilemezsin, bir gün kanepeyi çekerken altından fare leşi çıkarsa kalpten gidebilirsin. Bu yüzden ölüsünü görmek daha iyi.
  • Tutkun  (07.03.24 13:48:23) 
kedi harici demissin ama; anne olmus kedi diye duymustum.


  • Ley  (07.03.24 14:14:26) 
geçmiş olsun.

dediğiniz gibi yapışkan ve kapan geçici yöntemler. zehirli yem verince de ücra köşelerde ölebiliyorlar (dolap altı vs).

bize sos danışmanlık ve çevre sağlığı diye bi firma gelmişti ama 6-7 ay sonra tekrar gorduk evde fare. kesin çözümü var mı bu işin bilemiyorum. buhurdanlıkta nane yagı yakınca gelmiyor diyorlar.
ultrasonikler işe yaramıyor diye duydum.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (07.03.24 14:28:03 ~ 14:28:45) 
kesin çözüm farelerin giriş yaptıkları yerleri tespit ederek kapatmaktır. yoksa sayıları hızlı arttığı için ne kadar bertaraf etsen de tekrar gireceklerdir. giriş yolunu engelledikten sonra bir kaç tane zehir kutusu alıp bahçeye girişe vs bunlardan koyup içerisine iyi bir zehirli yem koyman lazım. zehri koyarken mutlaka eldiven tak çünkü insan kokusundan ve kokusunun temas ettiği şeylerden uzak duruyorlar ve yemleri yemiyorlar.

bu ürün yazılanın aksine fareyi yakalamak için değil, zehirli yemin diğer hayvanlar tarafından yenilmesini önlemek için kullanılıyor. www.hepsiburada.com bunun içine zehirli yemlerden koyup kenar köşeye yerleştiriyorsunuz. girecekleri delikleri de kapattıktan sonra bu iş tamam.
  • bravoteam  (07.03.24 14:33:39) 
İlaçlama firmasına para harcamak boşuna olur.
Firmanın yaptığı şey girebilecekleri delikleri kapatmanızı söylemek ve evin içine ve dışına fare zehri koymak. (Dışarı koyarken bravoteam'in link attığı kutudan kullanarak)

  • michael_knight  (07.03.24 14:50:54) 
İçine zehir konan kapsül plastik tarzı şeylerden var . İçindeki zehirli şeyi yemek için giriyor ama çıkamıyor geri yani öldü ölüsü nerde allah bilir durumu olmuyor o şekilde. Yıllar önce öğrenci evinde kullanmıştık link vs yok o yüzden


  • yazdonumu  (07.03.24 16:53:30) 
Bu Trendyolda satılan ve zehirle birlikte satılan fare istasyonundan aldım. 5'li paket geliyor.

Şuan 3 tane yakalandi umarım 13'e kadar yolu yoktur. Ve yapışkan tuzak, eczaneden alınan fare zehri ve istasyonla pusuya devam.
  • marjinal kereste  (08.03.24 17:14:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.