[]

Bebek bakıcısına ne sorular sorulur?

Bebeğimiz için bir bakıcı aramaya başladık, 4 aylık. Bir de 5 aylık kuzeni var. İkisine birden anneannelerinin evinde bakacak bir bakıcı arayışındayız. (İstanbul - Avrupa yakası)
Tek çözüm ajanslardan yardım almak galiba, değil mi? Bilmediğim bir sistem, web sitesi vs. var mı bu konuda?
Ajansa 1 maaş komisyon vereceğiz diye biliyorum.

Genellikle Özbek ve Türkmen oluyorlarmış. Ne sorular sormak nelere dikkat etmek gerekebilir? "Çalışma izni var" diyorlar ama bana pek inandırıcı gelmedi. Bu kişiler nasıl Türkiye'de kalabiliyorlar?

Bir bakıcıyla çalışmaya başlamadan önce sorulması gereken ve aklıma gelmeyen sorular neler olabilir?
Her türlü bilgi ve önerinize talibim. Bakıcınız varsa fiyatını buradan veya özelden yazarsanız pek sevinirim.

 
Aklıma gelenler: Daha önceki deneyimleri ve referansları (kaç yaşındaki çocuklara bakmış, o ailelerle kaç yıl çalışmış), sigara içiyor mu, kronik rahatsızlığı var mı, çocuk bakımı dışında yardımcı olabileceği konular var mı (çocuklar uyurken yemek veya ufak temizlik gibi), hangi saatlerde çalışabileceği, yaşadığı yerin uzaklığı

Ben özellikle Türk olsun istemiştim, düzgün Türkçe konuşması ve kitap okuyabilmesi için. Şansımıza bize daha önce temizlikte yardımcı olan hanımın kuzeni bebek bakıcısıydı, işinden de yeni ayrılmıştı. Siz de çevrenizdekilere muhakkak sorun derim.
  • fotrsapka  (06.03.24 21:26:27 ~ 21:27:48) 
Yabancıysa dikkatli inceleyin. Fuhuş muhuş her şey olabilir. Tehlikeli oluyorlar. Takip yok bir şey Türkiye'de.


  • ferenc  (06.03.24 21:28:34) 
özbek hasta bakıcılar ile 10 sene uğraştım, alayı hırsız ve yalancı bebeğim için bile olsa çok zor durumdaysam alırdım. evde her odaya kamera koyun, pasaportunun fotokopisini alın ve sürekli 2 günde bir yeni bir bakıcı değiştirmeye hazır olun, genel taktikleri bu şekilde 2 gün çalışıp ben gidiyorum diyorlar böyle böyle 1 sene adam gibi iş yapmadan sizi oyalıyorlar ama siz sinir ve stress sahibi oluyorsunuz.
mesela bize gelen bir tanesi youtubeda korkunçlu kötü videolar izliyordu işten çıkarttık sonra duydukki bebek bakmaya başlamış.
ne kadar çok para verirseniz o kadar kalma süresi artar daha iyi maaş bulduklarında çıkıyorlar, şu an piyasası 20-25 bn aylık olarak değişiyor ama 2 bebek bakacaksa fiyatta değişebilir.
Referanslı bulmaya çalışın ve mümkünse türkiyeye ilk defa yeni gelmiş bir kadın olsun ki daha saf ve gözü açılmamış taktikleri bilmeyen biri olsun
  • eja  (07.03.24 07:41:13) 
çalışma izni almak için oturum izni almak gerekmiyor mu? oturum izin belgesi de kimlik kartı gibi bir şey, onu göstermelerini istersiniz. çalışma izni de illaki sorgulanabiliyordur ya da belgesi vardır.


ama ben olsam ben de türk isterdim.


dahil olduğum anneler grubunda şu firma tavsiye edilmiş.
kaliteik.com
grupta baktım biraz asgari veren de var asgari artmadan önce 15-20 arası veren de varmış. ama yabancılar dolarla çalışıyor diye biliyorumç
  • elorelia  (07.03.24 09:57:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.