[]

Değişik bir borç durumu

Selamlar, bir arkadaşımla düzenli olarak tiyatro gibi etkinliklere gidiyoruz. Bilet işlerini ben kovalıyorum genelde, o da bana iban'dan atıyor.

ama sanırım son seferlerde hep unuttu. 3 oyun oldu, bana bir şey ödemedi. toplamda 1000 tl gibi bir borç durumu oldu.

ben de hatırlatmak ayıp olur diye bir şey demiyorum. acaba ben "buna gidelim mi?" vs dediğim için onu davet ettiğimi düşünüp mü ödemiyor?

oyundan önce yemek filan yiyoruz, orada da herkes kendi yediğini ödüyor.

ben artık bir süre "gidelim mi?" demicem. eğer o derse, "sen al istersen ben uyarım" dicem. o önermezse tiyatroya da gidemeyeceğiz diye korkuyorum.

ama böyle böyle de arkadaşlığımız bozulmasın istiyorum.

ne diyorsunuz?

 
Bence güzelce sorun. Her zaman en doğrusu açık iletişim.
"Bu son 3 oyuna seni ben davet ettiğim için ben mi ısmarlamış oldum?" diye sorun bence.

Hatırlatmak ayıp olmaz ama unuttuğu için ödemeyen arkadaşınızın arkasından "bilet paralarını bana soktu, beni enayi yerine koydu" diye düşünmek ayıp olur.
  • michael_knight  (06.03.24 12:39:10) 
bizim arkadaş grubumuzda da baktık art niyetli olmasa bile bazen atlayıp karşı tarafa yük hissettirecek boyuta geliyor bu mevzular, açıkça konuşup net kural koyduk, etkinlik öncesi kahve içerken, elden nakit veya eft vesaire o an hallediyoruz.

bunu yapmadığım iki kişi var, onlarda da zaten hep ben ödesem de sorun değil, bilirim ki dengeler başka bir yerden o kişiler.
  • Phoebe  (06.03.24 13:17:38) 
Pasif agresifliğe gerek yok, ne zaman yemek ısrmarlıyon bana 1000 lira taktın unuttum mu sandın köftehor falan de.


  • Bruce  (06.03.24 14:50:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.