[]

hangi araba?

dün arabayı değiştireyim mi diye sormuştum. şimdi de ne alayım diye soruyorum :)

kendimce şunları seçenek olarak aldım:

- hyundai i20 elite 1.4 lt 6 ileri 100hp. 1.116.000TL (bunda indirim imkanı var daha)

- opel corsa ultimate 1.2 lt 8 ileri 130hp. bunda turbo var mı emin değilim (130 beygir olduğuna göre vardır büyük ihtimalle), şanzımanı ne öğrenemedim 1.352.000TL

- toyota yaris flame x-pack 1.5 lt 125hp. bunun broşüründe hibrit yazıyordu ama hibrit motor burada yok sanırım. multidrive s şanzıman, cvt sanırım. 1.209.000TL


i20 atmosferik motor, tork konvertörlü. aslında 1.0 turbosunu düşünmüştüm ama Türkiye'de yokmuş, avruyapa gidiyormuş.

opel'de varsa turbodan ve şanzımandan sıkıntı çıkar mı diye endişeliyim. bir de opel'in vites kolu yerine koyduğu düğmeyi sevemedim.

toyota'nın motoru da atmosferik (opel 1.2lt ile 130hp iken toyota 1.5lt ile 125hp) sanırım. turbo ve hibrit olmadan 4.7lt/100km yakıt tüketimini nasıl becermişler bilemedim. bir de arka frenler disk değil kampana. hibrit olsaydı anlardım ama 2015 i10da bile disk fren varkan 2024 yariste kampana olması garip geldi.

i20 haricinde hepsinde android auto/apple carplay var yazıyor. sözlü olarak i20de de olduğu bilgisini aldım ama varsa niye yazmıyorlar?

opeli beğendim aslında ama fiyatı fazla geldi. bir 100.000TL -150.000TL kadar daha ucuz olsaydı alır geçerdim büyük ihtimalle.

 
Yaris polo corsa kullandim. Hyundai i bilmiyorum. Acik ara yaris diyorum. Ivir ziviri kafaya takmayin. Yaris taş gibi aractir. Digerleri karsilastirmayin bile


  • halk  (06.03.24 10:37:54) 
Toyota ve opel varken i20 almazdim ben.

Opel’in o e-toggle sistemi basta garip geliyor ama asiri rahat. Yani yer kaplamiyor, o kisim ferah kaliyor ve kullanimi cok rahat.
Araci kullaniyorum ben, son derece memnunum.

Bu arada opel bayileri liste fiyati ustunden indirim yapiyor + 0 faiz kampanyasi var. Sordunuz mu bayilere? Istanbuldaysaniz deger, asal, gercek iyi bir fiyat verebilir.

+ yaris de iyi bir secenek.
  • bradshaw  (06.03.24 11:11:01) 
toyota’dan insanlık adına özür diliyorum.

toyota varken, soru bile değil şahsen.

hyundai bir ihtimaldi ama toyota varken no.
  • baldan kaymak  (06.03.24 12:56:32) 
hyundai bayide yok. gelecek diyorlar ama ne zaman belli değil. corsa buldum bir bayide. 60-70 bin düştüler onu alıyorum. şansıma tam istediğim renk denk geldi.

toyota ya hiç bakmadım bile.
  • inheritance  (06.03.24 13:36:14) 
Sabah aksam kufur ediyorum Jeep'e, ama yine de, eger henuz almadiysan Jeep al diyorum.
Compass'in hibridi var Turkiye'de.

  • malmoth  (28.03.24 07:24:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.