[]

Kredi kartı borcunu son gün veya ilk gün ödemek

Bugün kartımın ekstresi kesilmiş, bir an önce ödeyeyim kurtulayım diye ödedim ödeyeceğim tutar kadarını.

Son gün veya son güne yakın ödemenin bir avantajı/dezavantajı var mı? O aradaki 10 günde toplam borca faiz işlemeye devam ediyor mu?


 
erken ödemenin hiçbir avantajı yok, parayı gecelik fona koysanız 3-5 kar ederseniz son güne kadar. ben öyle yapıyorum şahsen.


  • shadowfollower  (05.03.24 10:09:51) 
son ödeme tarihini geçirmediğiniz sürece faiz işlemez.


  • inheritance  (05.03.24 10:30:25) 
ekstre tarihi ile son ödeme tarihi arasında hiç fark olmaz tutar açısından, faiz son ödeme tarihinden itibaren işlemeye başlar. Tutar ne kadar bilmiyorum ama 10 gün içinde o tutarı risk olmayan bir enstrümanla çok da artıramazsınız. ödeyin kafanız rahat etsin bence. ama risk almayı severim diyorsanız bitcoin son 2 haftada bayağı arttı mesela.


  • mustafakesekci  (05.03.24 10:53:25) 
Arkadaşlar soruya cevabı vermişler.
Ben bir ek bilgi vereyim.
Son ödeme tarihini 1 gün kaçırırsanız 1 günlük faiz değil 11 günlük faiz ödersiniz.
  • Mirket  (05.03.24 11:31:21) 
Son değil de sondan 1 önceki iş gününde ödemeni tavsiye ederim. Banka sistemlerinde arıza olabilir, EFT gitmeyebilir, Uygulama çökebilir vs vs tonla risk var. O yüzden son iş gününe bırakma.

İki gün öncesine kadar bekle ve o süreçte paranı günlük likit fonlarda değerlendir. Bedava para kazanırsın.

Kabaca 10.000 TL için günlük 12 TL faiz gelir. Gerekenden 10 gün erken ödemek 120 TL demektir.

Erken ödemenin kredi skoruna olumlu etkisi olup olmadığından emin değilim. Ancak geç ödeme kesinlikle kredi skorunu düşürür, dikkat et. Alınacak risk değil.
  • ziplamayi ogrenen fil  (05.03.24 14:08:53 ~ 14:09:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.