[]

Altin fonu stopaj oranı toplam tutardan mi yoksa kardan mi alınır?

100 bin TL para yatırdık ve 150 bin TL oldu diyelim. %10 stopaj varmış. Yani parayı çekince 5 bin mi 15 bin mi stopaj ödenir? Ayrıca bunun herhangi bir vergi bildirimi vs yok değil mi?

Son olarak, fiziki altin alternatifi olarak altin fonu önerir misiniz? Direkt altin hesabı olunca alım satım farki çok olabiliyor. Altin fonunda ise altin ne kadar artıyorsa o kadar artar mı ondan emin olamadım.


 
Stopaj kazançtan alınır.


  • malheiros  (05.03.24 08:24:44) 
* Fiziki altın candır. Hesaptaki altınlar, dövizler sanal varlıklardır. Biri yarın, %50'sine kesik attım diyebilir, alım-satım makasını çok açabilir, serbest piyasanın yarısına satabilir vs. vs. Yapan ülke çok.

* Seçimlerden sonra döviz ve altın bazlı fonlara %40'a kadar stopaj gelebilir. Cihat Çiçek, seçimden önce hepsini bozup, sonrasında tekrar alacağım diyordu.

Yani siz 500 TL'den altın fonu aldınız, altın seçimden sonra 2,500 TL oldu. Bozdunuz, karınız 2,000 TL üzerinden stopaj alırlar.

Seçimden önce 2,100 TL'den bozup, tekrar aldınız. 2,500 TL'den sattınız. 400 TL üzerinden stopaj alırlar. Çok önceden aldığınız fonlar varsa, gözden geçirin...


NOT: Yatırım tavsiyesi değildir!


.
  • kartallar yuksek ucar  (05.03.24 09:29:46 ~ 09:31:50) 
sizde hangi altın fonu var? bildiğim kadarıyla bu fonlarda stopaj 0.


prnt.sc
  • exlibris  (05.03.24 10:06:55) 
Sen ayrıca bir şey ödemeyeceksin. Her şeyi ödenmiş fiyattan satacaksın satarken.

Aslında şu videoyu seyretsen kafana takılan ve takılabilecek her şeyin cevabı var.

www.youtube.com
  • Mirket  (05.03.24 11:22:50) 
Yanlış bilgilendirme olmasın ama benim bildiğim yabancı fonlarda kârdan %10 stopaj var. Yerli fonlarda böyle bir durum yok. Içinde yabancı ibaresi geçen tüm fonlar dediğim gibi.


  • lionel andres  (05.03.24 20:00:13) 
Stopajsız, %10 stopaj vs. fark etmez. Erdoğan yetkiyi aldı. Bir gece ansızın, %40 vergiyi koyabilir.

Bu tarz durumlarda, normal şartlar altında, eskiden aldığınız fonlar etkilenmemeli. Ancak burası Türkiye. Normal şartlarda yaşamıyoruz. Biraz zararı göze alıp, karınızı seçimden önce almakta fayda var!


NOT: Yatırım tavsiyesi değildir!


.
  • kartallar yuksek ucar  (05.03.24 22:19:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.