[]

Yol Kenarına Park Ettim Diye Ücret İstiyorlar

Bugün 5 dakikalığına aracımı yol kenarına bıraktım. Sıradan bir yol yani. Baktım elinde pos cihazıyla bir kadın dolaşıyor. Sonra geri döndüğümde aracın camında bir fiş buldum.

Bu ne saçmalık şimdi? Çok ufak bir meblağ olsa da haraç değil mi bu?

Yer: Eskişehir, kesen işletme: Kentaş

 
Saçma olan nedir? Park ücreti alınması mı yoksa yol kenarına araç park edilmesi mi?


  • doharkoman  (05.03.24 01:09:14) 
www.eskisehirkentas.com.tr
Belediyeler bunu yapıyor, İstanbul'da da İspark var yıllardır.

  • kobuzchu kiz  (05.03.24 01:18:42) 
Her yerde öyle değilmi?


  • Tina  (05.03.24 01:25:10) 
kanunen o parayı alma yetkileri yok, ama ülkede herkes ali kıran baş kesen maalesef. ödemeyin hiç bir şey yapamazlar.

Bursa`da aynı şekilde yıllardır var, ben hiç bir şekilde ödemiyorum, üstümde para yok plakaya yaz deyip geçiyorum. arada bir telefonla otomatik arama geliyor "borcunuz var ödeyin yoksa yasal işlem başlatacağız" diye göz korkutmaya çalışıyorlar, en az 10 yıl belki daha fazladır bu şekilde.
  • zikardo  (05.03.24 01:39:04) 
Her yerde öyle değil ya bazı büyük şehirlerde öyle. Aslında hukukçular daha iyi bilir de bence ödemezseniz alamazlar


  • olaylar olaylar  (05.03.24 01:39:37) 
he he diyip geçin. kerizlerden alıyorlar. vermezsen bi olayı yok, faizi cezası yok, verirsen bağış gibi düşün. yıllardır böyle eskişehir'de.


  • zeleno  (05.03.24 02:03:58) 
Katlı otopark, gişe olan bir otopark değilse hele hele yaşadığımdan farklı şehirdeyse kaçıyorum direkt :D

Söylendiği gibi yasal bir tarafı yok üstümde para da kart da yok deseniz yolunuzu kesecek değiller plakaya yazın sonra öderim diyin.
  • chicha_v2  (05.03.24 09:18:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.