[]

Yatay Geçiş için konulan öss puan koşulu ??

Yatay geçiş başvurusu yapmayı düşündüğüm iki üniversite var ikisinin de ÖSS puan koşulu hariç tüm koşullarına uyuyorum.Not ortalamam 3.88 , bölüm birincisiyim,ingilizcem iyi seviyede, disiplin cezam yok, hiç bir dersten kalmadım vs. Fakat bu üniversitelerin yatay geçiş başvuru koşulu olarak koyduğu ÖSS puan koşulunu 1 puan farkla kaçırıyorum.

Şöyle ki, koşula göre ; 2008 ÖSS de alınan puan ile girmek istediğim üniversitenin 2008 senesine ait taban puanı arasında en fazla 5.000 olmalı. Fakat benim durumumda bu fark 6.000.

Sormak istediğim şu ki , başvuru yaptığım takdirde, diğer başarı durumlarımı göz önünde bulundurup o 1 puan fazlalığı göz ardı edebilirler mi yoksa boşuna mı beklemiş olurum ?

 
%51 ihtimalle tercihinizeki üniversiteleri değiştirmeniz gerekecek.


  • yurdum insani  (06.07.10 15:35:14) 
Özellikle olmasını istediğim okullar gazi ve odtü. Tabi bu ikisinin dışında tüm koşullarına uyduğum başka universitelere de başvurumu yapacağım. Yalnızca gazi veya odtü konusunda şansımın olup olamayacağını bilmek istiyordum.İkisinin de öğrenci işlerinden net birşey öğrenebilmiş değilim.
Burada yatay geçiş işlemini tecrübe edenlerin olabileceğini düşünerek sorumu sordum?

yurdum insani: %51 i tahmini olarak mı söylediniz ( aslında %49 bile umut verici)yoksa herhangi bi dayanağınız var mı ve cevabınız için teşekkürler.
  • onune3012  (06.07.10 15:56:59) 
odtü'ye geçiş yapmaya çalışmış, başarmış/başaramamış bizzati tanıdığım 5 kişi var. odtü özelinde konuşacak olursak başvurunuzun kabul edilmeme ihtimali %51.


  • yurdum insani  (06.07.10 16:14:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.