[]

Dgs

Selam herkese, matematik temeli hiç olmayan biri 4 ay kalan dikey geçiş sınavını başarabilir mi? Aranızda bunu yapabilmiş var mı? Varsa nasıl başardınız?




 
@edmond Honda aslında haklısın galiba. Büyük bir hayalim var, artık seneye diyelim. Matematik en önemlisi benim için. Galiba olmayacak. Yine de belki başka öneriler de gelir.


  • rock n roll  (04.03.24 19:02:42) 
dgs çok basit bir sınav. bu dört ayda planlayarak çok çalış, elinden geleni yap. olmazsa seneye elinde bir baz olur en azından. seneye dersen şimdi hiç çalışmazsın, bir bakmışsın seneye olmuş, yine dört ayın var.


  • gabe h coud  (04.03.24 19:16:29) 
@ gabe h coud hayalim veteriner hekim olmak. Aşırı istiyorum, olursun ama ömrünün 10 yılından vazgeçeceksin deseler kabul ederim o derece. Matematik çok zorlayacak, ama deneyeceğim.


  • rock n roll  (04.03.24 19:22:05) 
DGS basit bir sınav ama bir o kadar hazırlanan var. Eskiye nazaran kontenjanlar azaltıldı. Tavsiyem hangi bölümden girecekseniz bu seneki sıralamalara bakıp ona göre hazırlanmaya başlayın. Belki dört ay sizin için yeterli olacaktır.
Benim Hocam youtube kanalında Deniz Atalay var, anlatışını beğenmiştim, göz atabilirsiniz.

  • hayalhayal  (04.03.24 19:23:07) 
Ben 2 kere kazandım. Matematik olmazsa olmaz.

Hatta ikinci girdiğim sınavda sadece matematik yaparak daha yüksek puan almıştım.

Sınava girmeden önce girmek istediğim bölümün siralamasini ve ortalama net sayılarını hesaplanmıştim.

Sayısalda 70 soru cozmedigim takdirde Türkçe'ye hiç dokunmadan sınavdan çıkacaktım.

65 ya da 67 soru cozmusum. Türkçeyi boş bırakıp çıktım. Sınav sonuclari açıklandı. matematik netlerinin ortalaması düşük olunca bende yüksek net çıkardığım için puanım Türkçe cozmedigim halde daha yüksek geldi.
  • kaiserr76  (04.03.24 20:01:38) 
Hobi olarak geçen yıllarda girmiştim. Dgs nin olayı denildiği gibi hız. Bir puan hesaplama yapıp ortalama bir aralık belirle çözmen gereken soru sayısı için. Konulara çalışırken bu soru sayısını doldurabilecek ve en kolay gelen konulara ağırlık verip çalışmayı deneyebilirsin eğer 4 ayda matemtiğin hepsini halledemem diyorsan. Yani eğer hepsini az az öğrenip sınavda bocalamaktansa stratejik konular belirleyip onlrdan fire vermemeyi denemeyi seçebilirsin.sanırım veterinerlşk sayısal puan istiyor. Yani türkçeyi full yapsan bile iyi bir matematik neti yapmadan kazanman mümkün görünmüyor. Sözelci matematik temeli olmayan bir eski bir arkadaşım zamanında antrenmanlarla matematik diye bir kitaptan çalışıyordu bu arada. O da aklında bulunsun. Başarılar


  • yazdonumu  (05.03.24 15:58:45) 
4 ayda zor hocam hiç temel yoksa, hayallere kapılmaya gerek yok.
Benim de mat zayıflı 5-6 net anca yapıyordum 60 sorudan öyle söyleyeyim.

tekuzem.com

şuradan eğitim aldım. ister canlı ister de geçen senenin derslerini toplu alabiliyorsunuz daha uyguna. direkt hoca nokta atışı çözüm yollarını söylüyor. baktınız formül aklınıza gelmedi, nasıl tekniklerle cevaba ulaşabileceğini anlatıyor. yani tam sınava yönelik.

Önce 8 ay konu çalışarak, not çıkartarak, kopya defteri gibi bir defter oluşturarak (konu konu), örnek sorular çözerek, onları da notlara ekleyerek dgs için mat. müfredatını bitirdim. Hep dışarıda kütüphanede çalıştım. sabah işe gider gibi çıkıp akşam dönüyordum.

konuların bitmesi yetti mi? yetmez hocam ilk sınava girdiğinde 20. soruya gelirsin bi bakarsın süre bitmiş. hız lazım, pratiklik lazım.

aldım kopya defterimi yanıma. başladım deneme çözmeye. 10 net 20 net 45 net.. aman allahım neler oluyor. bir yerden sonra SORU GETIRIN moduna geçtim.

artık deftere de bakmıyordum sadece deneme çözüyordum. 30-45 net arası gidip geliyorum denemenin zorluğuna göre. zaten 10 soru falan geometriden oluyor ona hiç çalışmadım açıkçası matematikten 35 üstü net alsam yetiyordu mühendisliğie, okul puanım yüksek olduğu için. türkçe bile çözmeme gerek yoktu.

ama siz baktınız süreyi matematikte yetiriyorsunuz, türkçe de çözün mutlaka. geometri de çözün. benim gibi tembellik etmeyin. şimdi diyeceksiniz lise konularından bu kadarcık mı net çıkartıyorsun fullemen lazım. Arkadaşlar ben girmeden önceki yıllardaki deneme sorularına baktım çerez çerez saçma sapan sorular. Fakat son 10 yılda en basit soruya bile mantığı zorluyacak trickler eklemişler elemek için, önce bi oturup onu düşünüyorsun. Bu da zamanının gitmesine sebep oluyor. Hikaye gibi matematik sorusu yazıyor adamlar.

neyse işte girdim tam 35 net aldım. benim girdiğim dönem zordu 2016 falandı. 3000. olmuştum. fena değil yani 5-6 netle başlayan biri için. Tam burslu istanbulda mühendisliğe girdim. Girdiğim bölümün lys puanı 405 falandı. Normalde her yerimi yırtsam zor alırdım lys tarafından yürüseydim. Ama dgs ile bir kaç ufak yeri yırtmak yetti.
  • ananiyimioguz  (05.03.24 17:06:46 ~ 17:11:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.