[]

Xiaomi- Redmi ile Samsung arasında çok fark var mı?

Merhaba arkadaşlar,

Mevcut telefonum redmi note 8 idi. 4 seneyi devirdiğimiz için ve ağırlaştığı için değiştirmeyi düşünüyorum. Bundan önce hep Samsung kullanmıştım androidden devam edeceğim için ikinci seçeneğim Samsung.

İş yeri telefonum da A54 ve fena değil. Gerçi çok kurcalamıyorum onu.

Bütçem 10-15k civarı olduğu için buradaki telefon sorularına gelen yanıtlardan şu ikisine indim:
1- Redmi Note 12 Pro 4G 8 GB RAM, 256GB:www.amazon.com.tr

2- Samsung Galaxy A54 5G 8 GB RAM, 256 GB: www.amazon.com.tr

Şimdi bu iki tel arasında neredeyse 5k var. Sizce bu farka değer mi Samsung?

Telefondan beklentim basit: İyi kamera, hız, depolama, kasmaması vb. Hangisini önerirsiniz?
Ek olarak redmmi serisi ile Xiaomi serileri arasında kalite farkı mı var?

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.

 
A serisi Samsung kamera olarak kötü. İyi kamera S serisi. Xiaomi kamera olarak kötü. Samsung S20 kullanıyorum. Xiaomi bedava olsa kullanmam. Sadece en üst sınıf olabilir. Yani en pahalı Xiaomi alacaksan fark yaratabilir.


  • dissendium  (03.03.24 21:51:44) 
Benimki de hala note 8 batarya ömrünün kısalmasını saymazsak hala yeterli

Hız ve kasmama için gereksiz uygulama kurma, sisteme kurulu olanları da gözden geçir gereksiz olanları kaldır, kaldırılamayanları deaktif konuma getir ve özellikle zorunlu uygulamalar için olanlar hariç hiç bir güncelleme yapma. yaklaşık 500mb ile 1-5 gb arası olan sistem güncellemeleri de dahil.

Telefonlar arasında çok fark yok. Hepsinde android var.
farklar daha çok donanım konfigürasyonları, menüler ve temalar ve sistemde kurulu olan uygulamalarda.
Dolayısıyla her marka kendine göre android ve ona bağlı donanımı kombin ediyor.
bütçe ve ihtiyaca göre de göre modeller ortaya çıkarılıyor.

Redmi note 12 için note 11'in bir benzeri ,onun seviyelerinde olduğu yönünde video izlemiştim.
O sebeple note 13'e göz at derim. İnceleme videolarına da bak.
  • diyecevaplandı  (03.03.24 21:57:42) 
iyi kamera bakıyorsan o fiyattaki xiaomi olmaz.


  • basond  (03.03.24 21:57:50) 
Android tarafında Samsung kendini ayrı seviyede geliştirdi ve deneyimlerime göre daha stabil ve daha kullanıcı dostu bence.

Bütçe konusunda şu kadar veriyorken şu kadar daha koy denmesini sevmem ama düz S22'yi ve S21 FE Snapdragonu da inceleyin derim, A54 hakkında çok detay bilmesem de S21 Fe iyi alternatif olabilir.
  • atom karincanin torunu  (03.03.24 22:02:02) 
2015-2022 arası Xiaomi kullandım. Hep amiral gemisi. 2022'den beri Samsung amiral gemisi kullanıyorum. Bundan sonra Samsung kullanmayı düşünüyorum.


  • prole  (03.03.24 22:50:20) 
eski telefonum xiaomi note 10 pro, yeni telefonum samsung s23 ultra, eşimin telefonu samsung a73.

Samsung ozellikle üst serilerde ince detaylarla döver. Uygun fiyatlı serilerde ise daha fazla özelliği aynı fiyata xiaomi'de bulabilirsiniz.

Sizin durumunuzda aradaki farkı hak eder mi bence net degil, kağıt üzerinde telefonlar yakın sayılır, gidip kullanım tecrübesine bakmak lazım.
  • kimlanbu  (04.03.24 06:37:51) 
Alt segment samsung almaktansa xiaomi al. Fark olacağını düşünmüyorum. Tasarruf için 128gb de düşünebilirsin. 128'i doldurmak zor.


  • ferenc  (04.03.24 10:51:10) 
samsung'un işlemcisi çok daha iyi. telefon fiyatlarının belirleyicisi işlemci olur genellikle. işlemci kamera performansı da dahil çoğu şeyi etkiler. takılmadan, uzun vadeli kullanım için a54 daha ideal bir seçenek olur.


  • kesmekes laleler  (04.03.24 23:37:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.